Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága szerdai ülésén nem fogadta el a nevezését az élvonalbeli bajnokságra az Újpestnek, a Fehérvárnak, a REAC-nak és a Sopronnak.

Vida Gábor, a testület munkatársa elmondta, hogy ez a négy klub nem tett maximálisan eleget a nevezési feltételeknek. Ez azt jelenti, hogy ezek a csapatok a jelenlegi állás szerint nem szerepelhetnek az NB I-ben. Az érintetteknek június 14-én 12 óráig van lehetőségük fellebbezni a döntés ellen, a tiltakozásokat a fellebbviteli bizottság bírálja el, majd meghozza jogerős határozatát.

"A nevezési feltételeket a versenykiírás rögzíti, csak azok a kluboknak a nevezését fogadta el a versenybizottság minden pontot maximálisan teljesített. Részletekbe nem kívánok belemenni, lehet, hogy valaki a nevezési díjat nem fizette be, de az is elképzelhető, hogy csak egy iratot nem csatolt a jelentkezéséhez" - mondta Vida.

A másik tíz élvonalbeli klub nevezését elfogadta a testület. Vida hozzátette: az NB II-ben feljutásra esélyes csapatok szándéknyilatkozatot juttattak el a versenybizottsághoz, mely szerint, valamennyien vállalják az élvonalbeli szereplést. Az ő nevezésüket csak a másodosztályú bajnokság befejezése után bírálják el.

Dányi Szilárd, az Újpest FC ügyvezető igazgatója, a lila-fehérek honlapján reagált: "Van egy eddig nem rendezett elszámolásunk a szövetséggel, ebben az ügyben valóba nem tudtunk megállapodni a nevezési határidőig. Azonban tekintettel a tétel nagyságára, ezúton szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy amennyiben mégsem születik meg a megállapodás klubunk és az MLSZ között, akkor is pótolni fogjuk a formai hiányosságot a fellebbezési határidőn belül. A teljesítéssel pedig minden adminisztratív akadály is elhárul az Újpest FC bajnoki részvétele elől."

Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója: "Néhány papír nem készült el időben, de a hiányosságokat pótolni fogjuk a nevezési határidőig, ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges az önkormányzat segítsége."

A fehérvári és soproni klub részéről többszöri próbálkozás után sem sikerült egyetlen illetékest sem elérni.