Vágólapra másolva!
Ismét forrnak az indulatok Szombathelyen, mióta a Sport Állandó Választott Bírósága  elutasította a Haladás keresetét, vagyis biztossá vált, hogy a futballcsapat nem kapja vissza az MLSZ által levont tizenegy pontot, így valószínűleg a következő szezonban is csak az NB II-ben indulhat. A nyugat.hu-n  "A pénz győzte le a Haladást? - Avagy a Felcsút nagy-nagy szerencséje" címmel megjelent írás meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arra enged következtetni, hogy a döntéshozókat megvesztegették, a Nyugati csoportot vezető Felcsút pedig a mérkőzések végeredményeit manipulálta. 

"Szerencsés csapat a Felcsút: utolsó percben lőtt gólok, kiállítások, elfogyó ellenfél, öngólok. Fortuna istenasszonya egy percig sem engedte el a falusi csapat kezét. Vagy másról van szó? Ilyenkor óhatatlanul is megindul a szóbeszéd, s hozzánk is sorban érkeznek a természetesen ellenőrizhetetlen hírek: bundáról, lefizetett ellenfelekről, empátiára felszólított bírókról. Azt mondják, van egy csapat, aminek semmi sem drága, ahol a feljutás nem pénzkérdés, ahol prémium van bőven és nemcsak a kerethez tartozó játékosoknak. No meg, hogy pénzért ítéltek a Haladás ellen a választott bírák..." - kezdődik az írás, amely mindvégig névtelen informátorok állításaira hivatkozik.

"A három döntéshozó közül kettőnek fejenként egy millió forintot ajánlottak fel, ha azok a Haladás ellen szavaznak" - idézi egyiküket a nyugat.hu vezércikke, utalva a Nemzeti Sportszövetség által alakított és működtetett Sport Állandó Választott Bíróságának május 21-i döntésére. Eszerint a Haladás egyet sem kap vissza abból a tizenegy pontból, amelyet az MLSZ még tavaly októberben vont le a csapattól, amiért Dallos Gábor három bajnokin jogosulatlanul játszott. A testület határozata előtt a klub és az MLSZ is előre jelezte, hogy elfogadja a döntést.

"Arra a 'csodára' azonban, ami Felcsúttal történt a csapat tizennégy bajnokiján, aligha van ilyen egyszerű magyarázat. Szerencse? Furcsa véletlen? Vagy valami más? Döntsenek Önök!" - folytatódik a cikk, majd összegyűjt "néhány érdekességet" Urbán Flórián együttesének mérkőzéseiről. Megemlíti, hogy hat talkozón az utolsó öt percben lőtt góllal nyert vagy mentett pontot az Orbán Viktort is foglalkoztató éllovas, míg másik hat meccset emberelőnyben fejezett be.

Szó esik egy konkrét gyanúról is: "informátorunk szerint a mostani, utolsó fordulóban a Felcsút SE összesen hárommillió forintot ajánlott fel a Mosonmagyaróvár néhány játékosának: a mérkőzést meg is nyerték hat-egyre."

A cikk szerint a bundagyanú ügyében felesleges lenne az MLSZ-hez fordulni: "hiába minden próbálkozás egy olyan szervnél, ahol a Haladás közvetlen riválisaink - Felcsút és a Siófok funkcionáriusai - döntéshozó helyzetben vannak."

Az NB II Nyugati csoportját jelenleg 55 ponttal vezeti a Felcsút az egyaránt 53 pontos BFC Siófok és Barcs előtt. A Haladás 51 ponttal a negyedik. Az élvonalban a csoport győztese indulhat.