Vágólapra másolva!
A szezon egyik meglepetéscsapata Spanyolországban a Real Zaragoza, amely a legutóbbi pontvadászatban csak 11. lett, most viszont az európai kupaszereplésért küzd. A zaragozaiak egyik legjobbja az argentin csatár, Diego Milito, aki már 20 gólnál jár - de annak még jobban örül, hogy végre együtt játszhat testvérével, Gabriellel.

- Ez a második szezonja a Real Zaragozában. Hogyan sikerült a beilleszkedése?
- Az első pillanattól kezdve nagyon jól fogadtak, így nem okozott nehézséget a beilleszkedés. Remekül érzem magam a városban, és tökéletesen sikerült alkalmazkodnom az új környezethez.

- A klub sok elismerést kapott ebben a szezonban látványos játékstílusa miatt, és az eredmények is felülmúlták a várakozásokat. Gondolták volna, hogy ilyen jól fognak szerepelni?
- A szezon elején mi sem sejtettük, hogy a bajnokságban ilyen jó eredményt érhetünk el: igyekeztünk reálisan felmérni az erőviszonyokat, és úgy ítéltük meg, hogy több olyan csapat is van, amely erősebb kerettel rendelkezik. Menet közben aztán módosítottunk a célon, amely az első hat közé kerülés, vagyis az európai porondra való kijutás lett, és ezt valóban el is érhetjük.

- Mekkora szerepe volt a jó eredményekben a nyáron a csapathoz került mesternek, Víctor Fernándeznek?
- Mindannyian tisztában voltunk vele, hogy a tréner milyen játékstílust szeretne elérni velünk. Jó érzés, hogy a szurkolóknak tetszik a játékunk, de ennél sokkal fontosabb, hogy gyorsan megértettük az edző futballfilozófiáját. Minden meccset meg akarunk nyerni, és állandóan gólra törően futballozunk.

- Az külön öröm lehet az ön számára, hogy Víctor Fernández a világ egyik legjobb középcsatáraként említette...
- Ez hatalmas elismerés, és ezúton is köszönöm a trénernek, hogy ilyen elismerően beszélt rólam. Jól tudja, hogy mire vagyok képes, ismeri a játékomat, így a dícsérete sokat számít. A lényeg, hogy a továbbiakban is hasonló teljesítményt nyújtsak, mert az egyéni elismerés csak nagyon keveset jelent, ha a csapat nem éri el a célját.

- A góljainak köszönhetően egy időben még az európai Aranycipőre is volt esélye. Foglalkoztatta ez a díj?
- Ez is nagy büszkeséggel tölt el, és bár a végső diadalra már nem sok esélyem van, mindent megteszek annak érdekében, hogy minél előrébb végezzek ezen a ranglistán. Az Aranycipő egy olyan díj, amit a világ minden csatára szeretne megnyerni, de a csapattársaim segítsége nélkül még idáig sem juthattam volna el.

- Két évvel ezelőtt a góljai élvonalba kerüléshez segítették a Genoát, de a bundabotrány miatt a klubot a harmadosztályba száműzték. Milyenek az emlékei Olaszországról?
- Felemásak az érzéseim, hiszen hiába szerepelt jól a csapat a pályán, végül nem tudta elérni a célját - igaz, az ottani teljesítményem segített ahhoz, hogy Spanyolországba szerződjek. Ráadásul ennek köszönhető, hogy végre együtt játszhatok a testvéremmel, Gabival.

Forrás: EPA

Az argentin csatár ebben az idényben eddig 20 gól után indulhatott ünnepelni

- Nem furcsa, hogy légiósként futballozik, mégis együtt szerepel a testvérével?
- Gyermekkorunk óta ez volt az egyik álmunk, Argentínában mégsem tudtuk megvalósítani. Valóban különleges, hogy hazánktól távol mégis egy csapatba kerültünk, és nagyon hálásak vagyunk a Real Zaragoza vezetőinek, hogy ezt lehetővé tették.

- A klub komoly ambíciókkal rendelkezik, és a nyáron tovább szeretne erősíteni. Szívesen maradna, hogy tovább segítse az egyesületet?
- Az új vezetőség nem régóta dolgozik, de máris nyilvánvalóvá tették, hogy tovább erősítenék a csapatot. A céljuk az, hogy a klub tovább fejlődjön, és igazi élcsapattá váljon. Személy szerint jól érzem magam itt, jól sikerült beilleszkednem, és úgy gondolom, hogy a Zaragozával még sikeresebb lehetek.

- Egyes hírek szerint az FC Barcelona is érdeklődik ön iránt...
- Erről semmit sem tudok. Ha valóban így van, akkor az nagy megtiszteltetés, de jelenleg csak a Zaragozára koncentrálok, és bízom benne, hogy olyan pozícióban fejezzük be a bajnokságot, amelynek köszönhetően a következő idényben kiléphetünk a nemzetközi porondra.

Interjú: www.uefa.com

www.global-soccer.eu

Diego Milito a Bilbaónak is beköszönthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070519astuttgart.html?pIdx=3