Vágólapra másolva!
Véget ért az olasz labdarúgó-bajnokság 2006/2007-es idénye, mi pedig megpróbáltuk összeszedni a  legszebb gólokat. Vieri, Stankovic, Totti, Taddei, és a többiek, gyönyörködjön a szebbnél szebb jelenetekben, aztán szavazzon!

Már az első fordulóban elkényeztettek minket a játékosok, a Palermo-Reggina mérkőzésen 4-3-ra nyertek a hazaiak, akiknél ketten is parádés gólt szereztek. Az olasz felmenőkkel rendelkező, de ausztrál állampolgárságú Mark Bresciano Cristian Zaccardo jobboldali beadását húzta hanyattvetődve a Reggina kapujába.

152001outform.html400350

Alighogy felocsúdtak az első gól okozta sokkból a Reggio Calabria-iak, érkezett a korábban mindössze egyetlen élvonalbeli találatot jegyző Giuseppe Biava, aki csatárokat megszégyenítő helyzetfelismeréssel, a levegőben úszva, oxizva juttatta a labdát a kapuba.
152002outform.html400350

A 4. fordulóban az Inter vendége a Chievo volt, és a milánóiak nem kímélték a sárga-kékeket, bár 4-3 lett a végeredmény, de Roberto Mancini fiai már 4-0-ra is vezettek. A meccs legszebb gólja a szerb Dejan Stankovic nevéhez fűződik, aki nem fogadta meg azt a tanácsot, miszerint a kis gól is gól, és irtózatos erejű föld-levegő rakétával szaggatta szét a jobb felső sarkot.
152003outform.html400350
Stankovic két körrel később, a Catania ellen kétszer is eredményes volt, de arról a meccsről a szicíliaiak gólját tettük be összeállításunkba, Giuseppe Mascara ugyanis egészen lehetetlen helyről, szinte az oldalvonal mellől lepte meg egy hulló falevéllel a talán a napsütés által is zavart Júlio Césart.
152004outform.html400350
Az Atalanta kétgólos hátrányból állt talpra Veronában a Chievo ellen, a bergamóiak Riccrado Zampagna szépítése után Simone Loria káprázatos mutatványával mentettek pontot, a 29 éves, arcberendezése alapján leginkább egy bokszolóra hasonlító hátvéd Cristiano Doni ívelését félfordulattal ollózta a bal pipába.

152005outform.html400350
A 13-as szám nem hozott balszerencsét Francesco Tottinak, a Roma ikonja, aki végül meg sem állt a gólkirályi címig, kétszer köszönt be a Sampdoriának a Marassi-stadionban, a második igazi mestermunka volt, Marco Cassetti keresztlabdáját gyengébbik lábbal (ha van ilyen egyáltalán ezen a szinten...), ballal zúdította be kapásból, cimbalomszögből a hosszú sarokba.
152006outform.html400350
Hasonlóan látványos jelenetekben nem volt hiány a 15. fordulóban sem, igaz, az előbb emlegetett Tottinak ebben nem sok öröme volt, lévén a római derbin a Lazio 3-0-ra elintézte a Farkasokat, és a Sasok Cristian Ledesma révén kerültek előnybe, aki alaposan megadta a módját idénybeli első góljának, 27 méterről ballal indította útjára a labdát, ami a Roma kapujának jobb felső sarkában fejezte be röppályáját.
152007outform.html400350
A bergamói Cristiano Doni kedvet kapott csapattársától, Loriától az ollózáshoz, csak ő annyival módosított a mozdulatsoron, hogy a beadást előbb mellel megszelidítette, és utána küldte a helyére, az Atalanta meg is nyerte 3-2-re a Messina elleni összecsapást, és végül ez bizonyult a három pontot érő villanásnak.
152008outform.html400350
Szintén a Messina volt a szenvedő fél Marco Materazzi parádéjánál, az Inter kőkemény hátvédje erre a szezonra félretette a brutális belépőket, és helyette a góllövéssel foglalkozott, hogy nem tette hiába azt jól mutatja, hogy végül tízszer volt eredményes a szezonban, benne olyan mestermunkával mint ez a szicíliaiak elleni hanyattvetődős darab.
152009outform.html400350
Hogy teljes legyen a Messina-trilógia, arról a parmai Daniele Paponi tett, aki pályafutása első Serie A-s gólját emlékezetes módon szerezte meg, egy kipattanó labdát előrevetődve, sarokkal juttatott a kapuba, a mozdulat nagyon emlékeztet a kolumbiai kapus, René Higuita Wembleyben bemutatott, skorpiórúgás néven elhíresült mozdulatára.
152010outform.html400350
A technikás és váratlan megoldások mindig is a brazil stílus védjegyeinek számítottak a futballpályákon, hogy egy nem éppen tökéletes beadásból is lehet szemet gyönyörködtető gólt szerezni azt Rodrigo Taddei, a Roma dél-amerikai légiósa is megmutatta, amikor a Cagliari ellen a jobbhátvéd Christian Panucci centerezését oktatófilmbe illő módon ollózta be.
152011outform.html400350
A 28. forduló két kapásgólról marad emlékezetes, a játéknap nyitómeccsén a genovai Angelo Palombo egy röviden kiöklözött labdát küldött a léc alá állítgatás nélkül, eksztázisba kergetve ezzel a Sampdoria-fanokat és a kispadot.
152012outform.html400350
A 20 éves uruguayi Edison Cavani remek ajánlólevéllel érkezett a Palermóhoz, ugyanis a dél-amerikai U20-as válogatottak kontinensviadalán hét góllal a legeredményesebbnek bizonyult. Az olasz élvonalban is zajosra sikeredett a bemutatkozás, a Fiorentina ellen negyedórája volt a pályán, amikor a 16-os bal sarkától bődületesen nagy dugót akasztott Frey kapujába.
152013outform.html400350
A Sampdoriát erősítő Fabio Quagliarella nem tudott csúnya gólt szerezni idén, összesen tizenháromig jutott, amiben volt pimasz átemelős rosszabbik lábbal, szemfüles, kósza labdára lecsapós, kapásból a hálóba bombázós, védő által rángatva hátrahúzós, de a legbravúrosabb a Chievo elleni volt, amikor 40 méterről tréfálta meg a veronai hálóőrt.
152014outform.html400350
Christian Vierit már sokan leírták, de a 33 éves Bobo Bergamóban is bizonyította, hogy még van benne potenciál, mi mást is mondhatnánk, amikor még képes olyan dolgokra, mint amit a Siena ellen művelt. Nem is néz a kapu felé, csak ösztönből érzi, hogy érdemes megpróbálni 40-ről a kapus felett, persze, hogy összejött neki.
152015outform.html400350