Vágólapra másolva!
Bár egy hete a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó testülete a Vác kivételével minden, a 2006-07-es bajnokság élvonalában szereplő csapatnak elfogadta kérelmét, lehet, mégsem tudja az összes klub teljesíteni a feltételeket. Ilyen lehet például az a kitétel, hogy a csapat rendelkezik-e villanyvilágításos pályával. A REAC és a Tatabánya esetében ez kulcskérdés, ráadásul utóbbi ügyvezetője is borúlátóan nyilatkozott. Márpedig üresedés esetén az NB II-es bajnokságban lépéshátrányban lévő Ferencváros is reménykedhet.

Gertner Zoltánnak, az MLSZ licenceljárási igazgatója korábban már jelezte, május végéig, betartva az UEFA előírásait, megszületnek majd a megfellebbezhetetlen, végleges döntések. A licenccel kapcsolatos döntésekben főleg az anyagi helyzet a döntő, de figyelembe kell venni az infrastrukturális helyzet mellett azt is, hogy az adott csapat rendelkezik-e villanyvilágításos pályával. Márpedig ezt egyelőre se a REAC, se a Tatabánya nem tudja felmutatni.

Érdekesség, hogy Török József, a Tatabánya ügyvezető igazgatója a licenc "megszerzése" után nyilatkozta, ez nem lehet probléma. "Nálunk Tatabányán a stadionvilágítás volt a legfontosabb kérdés, és mivel komoly garanciákat tudtunk felmutatni a hiány pótlására, biztosak voltunk abban, hogy megkapjuk az induláshoz szükséges licencet, ezért különösebb meglepetés nem ért, miután valóban zöld utat kaptunk" - mondta akkor az mlsz.hu-nak a sportvezető.

Éppen ezért meglepő, hogy a 24 óra című megyei napilapnak az utolsó Borsodi Liga-fordulót követően már borúlátóan nyilatkozott. A Zalaegerszeg elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón Török József ugyanis megjegyezte: valószínűleg hosszú ideig az volt az utolsó élvonalbeli összecsapás Tatabányán, mivel anyagi feltételeik jó esetben az NB II-es szerepléshez elegendőek. Márpedig így nem tárgyalhatnak Tornyi Barnabással sem a folytatásról.

"Amennyiben mégis indulni tudnák az NB I-ben, mindenképpen szeretném, ha Barna maradna a vezetőedző" - mondta Török.

Kérdés, mi történik, ha valamelyik, előzetesen már licenccel rendelkező csapat nem indul az első osztályban. Tavaly ilyenkor a Ferencváros jutott a visszaminősítés sorsára, helyén a papíron kiesett Vasas indulhatott. Most esetleg a Pécs menekülhet(ne) meg ily' módon, sőt, még a lépéshátrányban lévő Ferencváros is reménykedhet(ne) ebben - ha nem sikerül a hátralévő három fordulóban megelőznie a Keleti csoport listavezetőjét, a Nyíregyházát.