Vágólapra másolva!
A második helyezett MTK magabiztosan nyert a negyedik Újpest ellen a labdarúgó Borsodi Liga 30., utolsó fordulójának zárómérkőzésén. A találkozót követően a kék-fehérek ünnepélyes keretek között vehették át az ezüstérmeket, Sándor Károly pedig elbúcsúztatta a róla elnevezett akadémián nevelkedett Németh Krisztiánt és Simon Andrást, akik az FC Liverpool gárdájához szerződtek.

Borsodi Liga, 30. forduló:
Forrás: [origo] MTK Budapest - Újpest FC 2-0 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 1500 néző
v.: Mészáros
MTK: Végh - Horváth L., Balogh B., Lambulic, Pollák - Pátkai, Szabó Á. (Busai, 73.) - Pál, Kanta, Czvitkovics (Németh K., 56.), Urbán (Hrepka, 56.)
Újpest: Balajcza - Zaleh, Vaskó, Vermes, Füzi (Tóth B., a szünetben) - Habi, Erős, Korcsmár (Nagy O., a szünetben) - Sándor Gy., Tisza - Kovács Z. (Széki, 68.)
gól: Horváth L. (5.), Kanta (65., 11-esből)
kiállítva: Horváth L. (a lefújás után), illetve Tisza (a lefújás után)
sárga lap: Horváth L. (90.), illetve Erős (90.)

5. perc: Horváth L. jobb oldali beadása irányt változtatott Füzin, és a labda a kiinduló Balajcza fölött a hosszú kapufát is érintve a hálóban landolt (1-0).

65. perc: Szabó indult be egy hosszú bedobásra, ám Vaskó a 16-oson belül két kézzel fellökte, amiért Mészáros játékvezető - az asszisztenssel történt egyeztetés után - a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Kanta nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte (2-0).

A lefújást követően Tisza és Horváth L. összeakaszkodott egymással, a csetepatét egy-egy piros lappal zárta le a játékvezető.

A tét nélküli presztízsmérkőzésen a hazaiak uralták a játékot és megérdemelten szereztek vezetést az első félidőben. A rendkívül sokat hibázó újpestiek a szünet után sem tudtak felpörögni, így simán győzött az MTK.