Vágólapra másolva!
A Fehérvár magabiztosan győzött az Újpest otthonában a labdarúgó Borsodi Liga 29. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy a fővárosi együttes a negyedik helyen végez a bajnokságban.

Borsodi Liga, 29. forduló:
Forrás: [origo] Újpest FC - FC Fehérvár 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc-stadion, 2323 néző
v.: Kassai
Újpest: Balajcza - Kiss Z. (Zaleh, 54.), Vaskó, Vermes, Füzi - Sándor Gy., Habi, Korcsmár (Gulyás, 84.) - Nagy O., Kovács Z., Freud (Kisznyér, 54.)
Fehérvár: Sebők Zs. - Fehér Zs., Baranyai, Koller, Mohl (Horváth G., 45.) - Farkas B. (Kocsis, 82.), Bozic - Simek (Nagy D., 63.), Vayer, Julinho - Dajic
gól: Dajic (45.), Julinho (50.)
sárga lap: Zaleh (67.), illetve Fehér Zs. (71.), Horváth G. (76.)

7. perc: Simek jobb oldali középre adását Dajic fejelte kapura, Balajcza azonban szépen tolta szögletre a labdát.

21. perc: Sándor György indította jó labdával Kovács Zoltánt, aki miután elvitte a kapus mellett a labdát éles szögből kapura lőtt, de Mohl a gólvonal előtt menteni tudott.

28. perc: A hazaiak szabadrúgását Freud végezte el a kaputól 20 méterre, de a jobb alsó sarokba tartó lövést Sebők védeni tudta.

39. perc: Nagy Olivér ívelt a jobb oldalon érkező Freud elé, aki egyből elvállalta a lövést, a labda pedig kevéssel szállt a kapu fölé.

43. perc: Egy kapu előtti kavarodás végén Sándor elé került a labda, akinek 20 méterről leadott lövése egy fehérvári védőn megpattanva a kapufáról pattant a mezőnybe.

45. perc: Megszerezte a vezetést a Fehérvár! Simek adott nagyszerű labdát középre a jobb oldalról, és a berobbanó Dajic 5 méterről a háló közepébe lőtt (0-1).

50. perc: Növelte előnyét a vendégcsapat! Julinho ívelt a jobb oldalon felfutó Simek elé, aki egy csel után éles szögből kapura lőtt, és a Balajczáról kipattanó labdát Julinho becsúszva juttatta a hálóba (0-2).

64. perc: Julinho gurított Vayer elé, aki 11 méterről kapura lőtt, Balajcza pedig bravúrral tolta szögletre a labdát.

73. perc: Sándor György bal oldali szögletét Vaskó 6 méterről fejelte a kapu mellé.

90. perc: Bozic távoli szabadrúgását védte Balajcza.

A mérkőzés elején a vendégek kezdtek veszélyesebben, majd az első negyedóra elteltével átvette a játék irányítását, és mezőnyfölényt harcolt ki a lila-fehér gárda. Az újpestiek több lehetőséget is kidolgoztak, de gólt a fehérváriak tudtak szerezni, így egygólos hátránnyal zárták az első félidőt a hazaiak.

A szünet után gyorsan növelte előnyét Marijan Vlak csapata, és ezt követően is végig kezükben tartották a mérkőzést a fehérváriak. Urbányi István játékosai körülményesen és lassan szövögették támadásaikat, míg a fehérváriak kontráiban rendre ott volt a gólveszély, így a vendégek végül megérdemelten távoztak három ponttal a Szusza Ferenc-stadionból.

MobilPress