Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Newcastle United vezetői Sam Allardyce-t nevezték ki a csapat új vezetőedzőjének. Az 52 éves szakember három évre szóló szerződést írt alá az együttessel, amely a csalódást jelentő 13. helyen zárta a vasárnap befejeződött bajnokságot.

Allardyce 1999-től a Bolton Wanderers gárdáját irányította, ám két fordulóval a mostani pontvadászat vége előtt lemondott posztjáról. Elődje, Glenn Roeder 15 hónap után múlt hétfőn távozott Szarkáktól.

"Néhány évvel ezelőtt már lett volna lehetőségem arra, hogy ideszerződjek, de akkor nem vállaltam a feladatot. Most itt vagyok, s érzek magamban annyi erőt, hogy megismételjem azt, amit a Boltonnal véghez vittem az elmúlt 7 évben" - nyilatkozta Allardyce.

A szakember reményét fejezte ki, hogy két csatárával a következő szezonban is számolhat, azaz Michael Owen ismét formába lendül, Obafemi Martins pedig marad. "Senki sem szeretné, ha két legjobb támadóját elveszítené. Mindketten fantasztikus csatárok, komoly szerepet szánok nekik a jövő Newcastle-jében."

Még nincsen meg Stuart Pearce utódja a Manchester City kispadján, ám a klubvezetés ezúttal komolyan keresgél, s sztáredzőt szeretne elcsábítani. A legnagyobb eséllyel két holland, Louis van Gaal (AZ Alkmaar), illetve Ronald Koeman (PSV) pályázik a posztra, de szóba került a Wigantől távozó Paul Jewell, az egykori Chelsea-tréner, Claudio Ranieri, a lyoni edző Gerard Houllier, illetve a mindenhol felbukkanó Sven-Goran Eriksson neve is.

[origo] / (MTI)