Vágólapra másolva!
Agyonlőtték a bolgár első osztályban játszó Lokomotiv Plovdiv futballcsapat tulajdonosát Szófiában - közölte hétfőn a helyi rendőrség. Bulgáriában az elmúlt időszakban számos ismert személyiség vált gyilkosság áldozatává.

A 45 éves Alekszander Tasszev holttestére a Szófia elegáns negyedének számító Bojanában, egy bérelt Mercedesben találtak rá hétfő reggel - közölte a rendőrség. A férfi 2006 óta volt a Lokomotiv Plovdiv tulajdonosa.

A futballklub korábbi tulajdonosát, Georgi Iljevet, feltételezett bandafőnököt a fekete-tengeri Napospart egyik üdülőhelyen a saját éttermében egy orvlövész lőtte le 2005. augusztus 25-én.

Diplomaták szerint a közelmúltbeli gyilkosságokat a nagy befolyással bíró bűnszövetkezetek követték el, amelyeknek tagjai közül sokan korábban az egykori szovjet titkosszolgálatoknál dolgoztak, és a gazdaság jelentős részét ellenőrzik.

Bulgária az EU-csatlakozás részeként megfogadta, hogy a jogállamiság betartása érdekében szigorú intézkedéseket hoz. A bolgár igazságszolgáltatás azonban eddig még egyetlen nagyszabású gyilkossági ügyben sem találta meg az elkövetőt, és még egyetlen magas rangú tisztségviselőt sem vontak felelősségre korrupció miatt.