Vágólapra másolva!
A Palermo labdarúgócsapatának ismét az a Francesco Guidolin lett a vezetőedzője, akit az elnökség három hete menesztett.

A gárda - amikor Guidolint elbocsátották és helyére addigi segítőjét, Renzo Gobbót nevezték ki - még a hatodik helyen állt a Serie A-ban, most viszont csak a hetedik, és azért harcol, hogy jövőre indulhasson az UEFA-kupában. A szicíliai együttes vasárnap kikapott a sereghajtó Ascoli otthonában, pedig egy győzelemmel az ötödik lehetett volna két fordulóval a zárás előtt.

A rózsaszín-feketék az ősszel remekül szerepeltek, folyamatosan a második és a harmadik hely között ingáztak, aztán a botrányos utóéletű Catania elleni derbit követően teljesen kipukkadtak, és az azóta eltelt 14 meccsen mindössze 10 pontot szereztek, így a Lazio és a Milan is megelőzte őket, úgyhogy a BL-szereplésről le is mondhattak.

A Guidolinnal nem túl jó viszonyt ápoló Zamparini elnök az április 22-i, Parma elleni hazai vereség után menesztette a trénert, de azóta sem igazán sikerült gatyába rázni a brigádot, mert a Livornót ugyan legyőzték a szicíliaiak, de a Roma és az Ascoli ellen pont nélkül maradtak.

Guidolin a negyedik edző, akit az utóbbi hónapokban a kirúgás után visszahívnak, korábban a Torinónál Gianni De Biasit, a Cagliarinál Marco Giampaolót, a Messinánál Bruno Giordanót helyezték vissza a posztjára.

[origo] / (MTI)