Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 28. fordulójának zárómérkőzésén a DVSC-TEVA a kiesés elől menekülő REAC-ot fogadta, és hozta a kötelezőt, a Loki 4-1-es győzelme azt jelenti, hogy a hajdúságiak zsinórban harmadszor lettek bajnokok, ami korábban egyetlen vidéki gárdának sem sikerült.

Borsodi Liga, 28. forduló:
DVSC-TEVA - REAC 4-1 (2-0)
Debrecen, 9000 néző
v.: Berger
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Mészáros N., Bíró (Szűcs I., 89.), Takács Z. - Dombi (Szatmári, 80.), Vukmir, Leandro, Dzsudzsák - Zsolnai, Szilágyi P. (Sándor T., 60.).
REAC: Illyés - Regedei, Pusztai (Horváth G., 76.), Cseri, Sallai - Kapcsos, Polonkai, Somorjai (Schrancz, 58.), Tóth N. - Torma (Török, 58.), Nyerges.
gól: Szilágyi P. (7.), Leandro (28., 72.), Dzsudzsák (81.), illetve Nyerges (57.)
sárga lap: Cseri (10.), Dombi (22.), Polonkai (30.), Dzsudzsák (82.)

A remek tavaszi menetelést produkáló Debrecen két vereségből érkezett a REAC elleni mérkőzésre, a Loki ugyanis kétszer is kikapott a Szusza Ferenc-stadionban, előbb bajnokin az Újpesttől, majd a Magyar Kupa-döntőben a Budapest Honvédtól.

Nem volt könnyű dolga Miroslav Beraneknek, a Debrecen trénerének, hiszen a csatársorból eltiltás miatt hiányzott a góllövőlistát vezető Ibrahim Sidibe, sérülés miatt pedig Aco Stojkov, így Zsolnai Róbert és a 19 éves, élete első élvonalbeli fellépésre készülő Szilágyi Péter került be a kezdőbe. A védelemben a piros lapja miatt pihenő Komlósi Ádámot a fiatal Bíró Péter igyekezett pótolni, a gerincbántalmakkal küszködő Sándor Tamás pedig az elmúlt meccsekhez hasonlóan a kispadon kezdett. A kapuban Csernyánszki Norbert kezdett, akit minden bizonnyal így akart kárpótolni Beranek mester, amiért Balogh János védett helyette a kupafináléban.

A REAC-nál mindenkire számíthatott Aczél Zoltán vezetőedző, akinek így sem volt irigylésre méltó feladata, hiszen a kiesés elleni harcban minden pontra szüksége lenne csapatának, persze nem sokan fogadtak volna rá, hogy a rákospalotaiak meg tudják zavarni a debreceni bajnokavatást.

Dombi egyéni akciója okozta az első riadalmat a vendégvédelemben, a jobbszélső egy jó csel után húzott befelé, de a beadást Cseri a berobbanó csatárok elől szögletre rúgta. A hatodik percben örülhettek a debreceniek, igaz, nem gólnak, hanem annak, hogy Vukmir megúszta lap nélkül, amikor csúnyán beleszállt Sallaiba.

Egy perc múlva egészen más okból ugrott talpra a hazai publikum, a debütáló Szilágyi kapott remek indítást, bevezette a labdát a 16-oson belülre, aztán jobbal a kimozduló Illyés hóna alatt a jobb sarokba helyezett (1-0).

Forrás: MTI

Szilágyi góllal tette emlékezetessé debütálását

A gól után kijött a szorításból a REAC, de csak egy gyengécske Regedei-szabadrúgásra futotta az erejéből, a Debrecen viszont továbbra is rendre megkeverte a rákospalotaiak védelmét, Zsolnai előbb egy látványos emelésnél került közel a gólhoz, majd éles szögből lőtt a jobb sarok mellé, Leandro pedig ígéretes pozícióban törte el a labdát.

Szilágyi a gólja után gólpasszt jegyezhetett volna a 18. percben, de Illyés remekül olvasta a szándékát, és a középen érkező Dombi elől megkaparintotta a labdát. Torma előtt adódott az első ígéretes lehetőség a vendégjátékosok közül, de hiába kapott remek indítást, ballal a léc fölé tüzelt 16 méterről.

Bernáth szép cselekkel bolondította meg a REAC bal oldalát, majd jól adott középre, a hosszú oldalon a másik szélsőhátvéd, Takács érkezett, akinek lecsúszott a lábáról a labda, ami így méterekkel elkerülte a kapu jobb sarkát. A 28. percben kettőre növelte előnyét a bajnok, Zsolnai elől elsőre még elkanalazták a labdát a vendégek, de Dombi fejese után ismét a szőke támadó próbálkozhatott, lövése ezúttal egy védőről vágódott le, éppen Leandro elé, aki ballal a bal alsóba pöckölt 10 méterről (2-0).

Somorjai szépíthetett volna, de Tormához hasonlóan ő sem találta el a kaput 16 méterről, ballal a bal felsőt vette célba, de jó fél métert tévedett. A 43. percben Torma ívelt át a hosszú oldalra egy szabadrúgást, de a berobbanó Cseri négy méterről fölébólintott, nagy ziccer volt.

Hazai helyzettel indulhatott volna a második játékrész, a 30. másodpercben Szilágyi lódult meg a bal oldalon, de a beadása Illyésnél landolt. Az 50. percben Dzsudzsák ágyúzott ballal 20-ról, a labda Kapcsos fején változtatott irányt, és végül a jobb sarok mellett hagyta el a játékteret.

Forrás: MTI

Négy gól után ünnepelhetett a debreceni drukkerhad

A kissé kényelmes tempóra válto Lokit góllal figyelmeztette a vendéggárda, Bíró bizonytalankodott a jobb oldalon, Sallai kihasználta a hibáját, és középre kanyarított, ahol Nyerges érkezett, és senkitől sem zavarva a hálóba bólintott (2-1).

A 60. percben Dombi terült el a földön a REAC 16-osán belül, de Berger játékvezető továbbot intett, pedig adtak már ilyen szituációban büntetőt. Illyés életben tartotta a vendégek reményeit, amikor Dombi beadása után Zsolnai közelről tette kapura a labdát, és lábbal hárítani tudott.

A 67. percben hihetetlen jelenetek játszódtak le a sárga-kékek kapuja előtt, kezdődött azzal, hogy Dzsudzsák lépett ki a bal oldalon, de Illyés mellett elgurított labdája a bal kapufáról a mezőnybe vágódott vissza. Érkezett Zsolnai, aki becsúszva három méterről szintén a kapufát találta el, aztán a földön fekve pókfocis mozdulattal próbálta bekotorni a labdát, majd a segítségére érkező Leandro is bekapcsolódott a brusztolásba, de Illyés végül egy merész vetődéssel végett vetett a mókának.

Öt minutummal később már semmi sem mentette meg Aczél Zoltán csapatát, Bernáth passza után Sándor pörgetett a palotaiak védelme mögé, Pusztai könnyen elrúghatta volna a labdát, de nem találta el, a mögötte lévő Leandro viszont számított a hibára, és ballal a jobb sarokba helyezett (3-1). A brazil-magyar középpályásnak a triplázás is összejöhetett volna, de Takács beadása után Illyés kezébe emelt.

Leandro nem tört össze, és gólpasszal jelezte, hogy milyen nagy játékkedvvel futballozott, remek ütemben tolta a labdát Dzsudzsák elé, aki ballal Illyés lába alatt gurított a jobb sarokba (4-1). A végére még maradt egy vendéghelyzet, Nyerges emelt a léc alá, de Csernyánszki bravúros mozdulattal kitolta a labdát.

A két perc ráadás letelte után kezdődhetett a fieszta, a DVSC-TEVA története során, egyben zsinórban harmadszor végzett az élen a honi pontvadászatban, amivel történetet írt, mert korábban egyetlen vidéki gárda sem tudott triplázni.

Forrás: MTI

Mészárost próbálják megszabadítani a mezétől az örömittas Loki-fanatikusok

Nyilatkozatok:
Miroslav Beránek vezetőedző: "Természetesen végig bíztunk a bajnoki cím újbóli elhódításában. Még több pontos hátrányban sem adtuk fel a küzdelmet és felálltunk a padlóról. Kiváló tavaszi produkciónknak köszönhetjük ezt a nagy sikert".

Dragan Vukmir: "Most nagyon boldog vagyok, örülök, hogy ismét megnyertük a bajnokságot. Nem volt könnyű, de mi sikerrel vettük az akadályokat".

Dzsudzsák Balázs: "Olyan nagyon sok mindent és okos dolgokat nem tudok mondani, de rettentően büszke vagyok csapatunkra. Mindent megtettünk és bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk Magyarország legjobbjai".

Csernyánszki Norbert: "A tavaszi szereplésünk alapján megérdemeltnek érzem ezt a bajnoki címet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen korán miénk az aranyérem".

Szatmári Csaba: "Én is nagyon örülök harmadik bajnoki címünknek, idén simábban arattunk diadalt, mint tavaly. Jövő szombaton a Sopron elleni mérkőzést követően óriási bulit fogunk csapni a Nagytemplom előtt".