Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy a Wigan drámai körülmények között kivívta a bennmaradást a labdarúgó Premier League-ben, lemondott Paul Jewell, a csapat vezetőedzője.

A gárda - Jewell irányításával - 2005-ben jutott fel az élvonalba története során először, majd tavaly a tizedik helyen zárt. A hétvégén véget ért idényben azonban a kiesés elkerüléséért küzdött, és csak az utolsó fordulóban, a Sheffield United otthonában elért 2-1-es győzelmének köszönhetően maradt bent a PL-ben: tizenhetedik lett, míg a rivális tizennyolcadikként zárt és kiesett.

Jewell-lel - a második vonalbeli szereplést is figyelembe véve - 291 mérkőzést játszott a csapat, 127-et megnyert, 90-szer kikapott, 74-szer pedig döntetlent ért el. Jewell helyét eddigi segítője, Chris Hutchings veszi át.

"Chris a Premier League egyik legjobban felkészült szakembere, hat éve dolgozik nálunk, vezetőedzői tapasztalatokkal is rendelkezik, ő a legjobb megoldás" - mondta Dave Whelan, a Wigan klubelnöke.

A Manchester Citynél is váltás volt az edzői poszton, a vezetőség elköszönt Stuart Pierce-től. A 45 éves - játékosként 78-szoros angol válogatott - szakember 2005 márciusa óta irányította a csapatot, amely 97 mérkőzésen 34 győzelmet, 43 vereséget és 20 döntetlent ért el vele, ebben az idényben a 14. helyen végzett a City.

A Wigan bennmaradt, a Sheffield kiesetthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070513geraek.html?pIdx=1