Vágólapra másolva!
A Newcastle United elnöke, Freddy Shepherd szerint a hírekkel ellentétben egyik angol nagycsapat sem érdeklődik a sokáig sérüléssel bajlódott Michael Owen iránt. A klubvezető ugyanakkor úgy véli, itt az ideje, hogy a válogatott csatár viszonozza a klub és a szurkolók felé tanúsított lojalitását.  

Michael Owen először tavaly januárban, egy bajnokin törte el a lábát, majd a németországi világbajnokságon szenvedett súlyos térdsérülést, ennélfogva közel két szezon alatt csupán 13 alkalommal lépett pályára a Newcastle-ben.

Az aktív játékosok közül 35 találatával leggólerősebb angol válogatott labdarúgó a múlt héten ismét játszott - a Reading ellen egy lesgólig jutott - felépülésével egyidőben pedig a szigetországi médiában sorra jelentek olyan hírek, melyek szerint az Arsenal és a Manchester United is bejelentekezett érte. A legutóbbi sajtóértesülések arról szóltak, hogy az újdonsült bajnok mindössze 9 millió fontért viheti Owent - noha a Szarkák 2005 nyarán 17 milliót fizettek érte.

Freddy Shepherd mindezt cáfolja, sőt azt állítja, a négy angol nagycsapat egyike sem érdeklődik Owen iránt, akinek szerinte mindenképpen maradnia kell, hogy meghálálja a Newcastle szurkolóinak, amiért mindvégig mellette álltak. "Megmondtam Michaelnek, két választása van: vagy kiáll a szurkolói elé, és biztosítja őket, hogy boldog a Newcastle-nél, vagy szembesítem vele, hogy a Manchesternek, a Chelsea-nek, az Arsenalnak és a Liverpoolnak sem kell" - mondta az elnök. "Ugyanis ez a helyzet. Mi azonban két évig kitartottunk mellette, annak ellenére, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem számíthattunk a játékára. Ideje, hogy megháláljon ebből valamit."

Nemrégiben Steve McClaren, a válogatott szövetségi kapitány is jelezte, hogy a jövőben számít Owen szolgálataira. A Newcastle azonban úgy nyilatkozott, nem engedi a csatárt a nemzeti csapatban játszani, amennyiben a szövetség nem járul hozzá a játékos rehabilitációjának költségéhez.