Vágólapra másolva!
Vasárnap megkezdi a rájátszást Gera Zoltán csapata, amely először idegenben játszik. A WBA-nak a Wolverhamptont kell legyűrnie oda-visszavágós alapon, hogy pályára léphessen a mindent eldöntő osztályozó meccsen. A két együttes óriási riválisnak számít, éppen ezért hatalmas csata várható. Erre számít Tony Mowbray menedzser is, aki igyekszik a legapróbb részletekre is felkészíteni Geráékat.

A birminghami menedzser elmondta, játékosaival a következő napokban kiemelten gyakorolják majd a büntetőrúgást, hiszen akár ez is döntő lehet majd a párharc során. A West Bromwich idén egyszer már elbukott büntetőpárbajban: az FA-kupában remek meccsen játszott 2-2-es döntetlent a Middlesbrough-val, ám tizenegyesekkel az élvonalbeli együttes jutott tovább.

Mowbray emlékeztetett arra, hogy tavaly a Watford játékosai is külön készültek a büntetőkre, és utólag kiderült, erre is szükség volt ahhoz, hogy az együttes feljusson az élvonalba. Hasonlóképpen gondolkodott a közelmúltban Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere is, hiszen a Chelsea elleni BL-elődöntő előtt napokon át készítette fel játékosait a tizenegyespárbajra. Ennek meg is lett a haszna, a Liverpool simán riválisa fölé nőtt a döntő pillanatokban.

Tony Mowbray beszélt arról is, hogy aki még nem lőtt sorsdöntő pillanatban tizenegyest, az nem tudja elképzelni, amit a rúgó játékos ilyenkor átél. Mowbray elmondta, vannak olyan futballistái, akiknek ez nem okoz akkora nehézséget, de a cél az, hogy azok is tökéletesen begyakorolják a büntetőrúgást, akik esetleg hajlamosak elbizonytalanodni döntő szituációban.