Vágólapra másolva!
A Getafe óriási meglepetésre hazai pályán 4-0-ra nyert az FC Barcelona ellen a spanyol labdarúgó Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, ezzel kiejtette a katalán sztárklubot. 

A párharc első összecsapása elsősorban Lionel Messi csodálatos gólja miatt híresült el, a barcelonai 5-2-es végeredmény pedig nem sok jót ígért a Bernd Schuster által dirigált madridi kiscsapatnak.

A szurkolók mindenesetre bíztak a csodában, hiszen telt ház, tizenhétezer néző buzdította csapatát a fővárosban csütörtökön késő este lejátszott visszavágón. A Barca mestere, Frank Rijkaard sem vette félvállról a találkozót, hiszen gyakorlatilag legjobb csapatát küldte pályára.

Az első félidőben látszott, hogy a hazaiak komolyan gondolják a csodatételt, a Barcelona gyakorlatilag a felezővonalat sem lépte át. A 38. percben aztán góllá érett a hazai fölény: Casquero a talajon furcsán megpattanó, ettől függetlenül remek lövéssel vette be a Victor Valdést helyettesítő Jorquera kapuját. Alig négy perccel később Zambrotta hibázott hatalmasat: az olasz világbajnoktól az ötösön elpattanó labdát Guiza elegánsan nyeste a jobb alsó sarokba.

Forrás: EPA

Így ünnepelték a harmadik hazai gólt a Getafe játékosai és szurkolói

Kézzelfogható közelségbe került a Getafe számára a bombameglepetés, és ha már így alakult, nem is engedték kiénekelni a sajtos a szájukból a hazaiak. Előbb Dorado bólintott a vendégkapuba egy baloldali szabadrúgást, majd Guiza száguldott el a jobb oldalon, és a kapus szemei közé bombázott lövéssel megadta a kegyelemdöfést a katalán óriásnak.

Király-kupa, elődöntő, visszavágó:
Getafe - FC Barcelona 4-0 (2-0)
Getafe:
Luis Garcia - Contra, Alexis, Belenguer, Paredes - Celestini , Mario Cotelo, Casquero, Vivar Dorado (Alberto, 84.) - Verpakovskis (Del Moral, 66.), Guiza (Pachón, 78.)
Barcelona: Jorquera - Puyol, Edmilson, Sylvinho - Oleguer (Gudjohnsen, 62.), Iniesta, Xavi, Zambrotta (Belletti, 77.) - Giuly (Saviola, 66.), Eto´o, Ronaldinho
gól:
Casquero (38.), Guiza (42., 73.), Dorado (70.)
továbbjutott: a Getafe, 6-5-ös összesítéssel

[origo]