Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője biztos abban, hogy az AC Milan nyeri meg a Bajnokok Ligáját.

"Az olasz csapatra fogadnék. Biztos a győzelme" - idézte a trénert a The Sun című lap. A milánói alakulat az elődöntőben a manchesteri együttesen jutott túl úgy, hogy az első, idegenbeli találkozón 3-2-re kikapott, a visszavágón viszont magas színvonalú játékkal 3-0-ra nyert. A fináléban a négy között a Chelsea-t búcsúztató Liverpoollal találkozik, május 23-án, Athénban.

"Mondtam Carlónak a mi összecsapásunk után, hogy nem tudják nem megnyerni a BL-t. Kaptam tőle egy csodálatos palack bort, mire közöltem vele, csak akkor iszom meg, ha látom őt magasba emelni a kupát" - elevenítette fel kollégájával, Carlo Ancelottival folytatott párbeszédét Ferguson.

A hétvégén a bajnoki címet besöprő Manchester trénere azt is elismerte, hogy a Milan az elődöntőben magasan csapata fölé nőtt, de úgy érezte, hogy játékosaiból fizikailag és mentálisan is sokat kivett az Everton elleni bajnoki, ahol kétgólos hátrányból fordított a MU 4-2-re.

"A Milan ellenünk sokkal frissebb volt, taktikailag és fizikálisan is jobban felkészített csapat benyomását keltette. Még mindig kutatom a vereség további okait, bár igazság szerint elég lenne annyi, hogy a piros-feketék történetük egyik legragyogóbb produkcióját nyújtották ellenünk."

A Milan 2005-ben is a Liverpoollal mérkőzött a fináléban, akkor 3-0-s vezetésről vesztette el az összecsapást, tizenegyesekkel.

[origo] / (MTI)