Vágólapra másolva!
Az MTK hazai pályán 4-2-re legyőzte a Diósgyőr együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 28. fordulójának előrehozott, keddi mérkőzésén. A kék-fehérek azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha nem nyernek, akkor a listavezető Debrecen játék nélkül gyűjtheti be sorozatban harmadik bajnoki címét. Miután Garami József csapata megszerezte a három pontot, a hajdúságiak hétfőn a REAC ellen hazai pályán védhetik meg címüket.

Borsodi Liga, 28. forduló:
Forrás: [origo] MTK Budapest - Diósgyőri VTK 4-2 (1-0)
Hidekuti-stadion, 1000 néző
v.: Kassai
MTK Budapest: Végh - Balogh, Lambulic, Rodenbücher, Horváth L. - Czvitkovics, Pintér Á., Szabó Á., Kanta J. - Pál (Urbán, 70.), Hrepka (Vadnai, 85.)
Diósgyőri VTK: Szalma - Rubint (Binder, a szünetben), Hegedűs, Farkas V., Sadjo - Sipeki, Vitelki (Huszár, 64.), Katona, Foxi - Simon, Douva (Halgas, 81.)
gól: Pintér Á. (36.), Horváth L. (56.), Lambulic (72.), Szabó Á. (83.) illetve Lambulic (53.- öngól), Binder (90.)
sárga lap: Czvitkovics (33.), Szabó Á. (83.), Horváth L. (90.), illetve Hegedűs (11.)

8. perc: Douva ugratta ki Simont, a támadó lefutotta Lambulicot, majd 12 méterről Véghbe lőtt.

36. perc: Pintér indította Hrepkát a jobb oldalon, a hazaiak támadója visszatette elé a labdát, a középpályás pedig 10 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

53. perc: Foxi passzolt az ötösön álló Simonhoz, a támadó először kicselezte magát a ziccerből, de éles szögből még lőni tudott, amibe Lambulic beleért és a védőről a labda saját kapujába pattant (1-1).

56. perc: Czvitkovics kicsit hosszan szöktette magát a bal oldalon, de a vendégek kapusa és védője egymásra várt, így a középpályás még be tudta adni a labdát, amit Horváth hat méterről az üres kapuba belsőzött (2-1).

72. perc: Kanta jobb oldali szögletét az előre húzódó Lambulic négy méterről a kapu közepébe lőtte (3-1).

83. perc: egy előre vágott labdát Szabó tolt meg Sadjo mellett, egészen a kapuig robogott, majd a kivetődő Szalma fölött a hálóba emelt (4-1).

90. perc: Sipeki jobb oldali szögletét röviden fejelték ki a hazai védők, Binder mellre vette a labdát, majd óriási erővel a rövid felső sarokba bombázott (4-2).

Rengeteg hibával futballoztak a csapatok az első félidőben, ugyanakkor a hazai csapat egyetlen épkézláb támadásából megszerezte a vezetést.

A fordulást követően gyorsan egyenlített Csank János csapata, ám egy kapitális védelmi hiba után három perccel később ismét a kék-fehéreknél volt az előny. A hajrában az MTK megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.