Vágólapra másolva!
Tíz pont levonását követelik a West Ham Unitedtől a labdarúgó Premier League-ben jelenleg a bennmaradásért küzdő klubok, mivel a United két argentin játékos szerződtetésénél megszegte az érvényben lévő átigazolási szabályokat.

Az angol szövetség a vétségért múlt pénteken 5,5 millió fontra büntette a West Hamet. A klubnak azért kell fizetnie, mert Carlos Tévezt és Javier Mascheranót az idény kezdetén úgy szerezte meg, hogy a futballisták játékjoga nem korábbi csapatuk, a brazil Corinthians tulajdonában volt. A játékjogokat a brit székhelyű MSI cég birtokolta, ez pedig ellentétes az érvényben lévő átigazolási szabályokkal.

"Hat egyesület követeli, hogy vonjanak le tíz pontot a West Hamtől, háromról biztosan tudom, hogy konzultált jogi szakértőkkel, akik már fogalmazzák az erről szóló beadványt" - mondta Dave Whelan, a Wigan elnöke a Daily Telegraph című lapnak adott nyilatkozatában. Az újság szerint a kiesés elleni harcban érdekelt Sheffield United, Fulham és Charlton kért már jogi közreműködést.

A bajnokságban két fordulóval a befejezés előtt a West Ham rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a még bennmaradást jelentő 17. helyen álló Wigan mögé. Mindkét gárda 35 pontot gyűjtött eddig, a Fulham 36, a Sheffield United 38 ponttal várja a bajnoki hajrát.