Vágólapra másolva!
Az Újpest FC hazai pályán két góllal legyőzte a címvédő, listavezető DVSC-TEVA együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén. Urbányi István együttese Sándor György góljával már az első percben megszerezte a vezetést, a végeredményt Kovács Zoltán állította be a második félidőben. A vendégek kihagytak egy tizenegyest, és tíz emberrel fejezték be a mérkőzést.

Borsodi Liga, 27. forduló:
Újpest FC - DVSC-TEVA 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 4000 néző
v.: Fábián
Újpest: Balajcza - Zaleh (Tóth B., 63.), Vaskó, Vermes, Füzi - Habi (Kiss II. Z., 89.), Erős K., Korcsmár - Sándor - Tisza (Kőhalmi, 83.), Kovács Z.
Debrecen: Balogh J. - Bernáth (Tchana, 81.), Komlósi, Mészáros, Leandro - Dombi (Tulio, a szünetben), Kiss I Z., Thierry, Dzsudzsák - Sidibe, Stojkov (Zsolnai, 52.)
gól: Sándor (1.), Kovács Z. (53.)
sárga lap: Vaskó (47.), Kovács Z. (53.), Sándor (56.), Habi (62.), Füzi (89.), illetve Komlósi (14., 73.), Sidibe (29.), Kiss I. Z. (72.), Bernáth (80.)
kiállítva: Komlósi (73.)

1. perc: Kovács Zoltán bal oldali beadását röviden fejelte ki Mészáros, Sándor György levette a labdát, és 18 méterről a hálóba bombázott (1-0).

18. perc: Füzi nagyszerűen ívelt a tizenhatoson belülre beinduló Sándor elé, aki miután mellel átvette a labdát, 5 méterről a debreceni kapusba lőtt.

34. perc: Sándor ugratta ki a félpályánál Tiszát, a visszafutó Komlósi azonban a büntetőterületen belül a lövés pillanatában becsúszva szerelte a hazai támadót.

44. perc: Bal oldali debreceni szögletet követően Dzsudzsák lőhetett 18 méterről kapura, de Balajcza biztosan védett.

48. perc: Vaskó ütötte el a tizenhatos vonalánál a kitörő Sztojkovot, amiért Fábián játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett végezte el, azonban a kapu közepébe tartó labdát Balajcza lábbal védte.

Forrás: MTI

53. perc: Tisza két védő között indította jó labdával Kovács Zoltánt, aki miután betört a büntetőterültre, és 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

71. perc: Kovács 18 méterről fölé lőtt.

73. perc: Komlósi egy felugrást követően lekönyökölte Kovácsot, amiért megkapta második sárgáját, és kiállította a játékvezető.

78. perc: Formás támadás végén Tisza gurított Sándor elé, aki 16 méterről alig lőtt a kapu mellé.

90. perc: Túlio tolta ki a labdát balra Tchana elé, akinek 15 méterről leadott lövését szépen védte Balajcza.

A gyors hazai gól megfogta a vendégeket, és a roppant agresszív felfogásban játszó lila-fehérek mezőnyfölényt harcoltak ki. Az újpestiek előtt több lehetőség is adódott az előny növelésére, de nem tudtak élni velük, így egygólos vezetéssel zárták az első félidőt a csak önmagukat kereső debreceniek ellen.

A szünet után gyorsított játékán a bajnokcsapat, az elhibázott tizenegyes után Kovács Zoltán találatával azonban kétgólos lett a hazai vezetés, majd a hajrában Komlósi kiállításával még emberhátrányba is került Miroslav Beranek csapata. A hajdúsági gárda nem tudta átmenteni korábban mutatott jó játékát, így vereséggel távozott a fővárosból.

Mobilpress