Vágólapra másolva!
Az FC Liverpool büntetőpárbajban legyőzte a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, s ezzel három szezon alatt másodszor jutott a sorozat fináléjába. A Vörösök boldogan, a Kékek szomorúan nyilatkoztak a találkozót követően.

"Minden játékos és minden szurkoló hős volt ma este. Az egész csapat nagyon keményen dolgozott egy nagyon jó együttes ellen. A 11-esek során bíztam a játékosaimban, mivel edzések után minden nap ott maradtak a pályán gyakorolni" - mondta Rafael Benítez, a Vörösök mestere a találkozó után.

A londoniak mestere, José Mourinho érthetően csalódottan, de önmagát nem meghazudtolva nyilatkozott a mérkőzésről: "Keveset tudok mondani. Ez az a pillanat, amikor mindenkinek erősnek kell lennie. Játékosaimnak sok okuk van arra, hogy büszkék legyenek teljesítményükre. Ma mi voltunk a jobb csapat, de sokat jelentett a riválisnak, hogy csak a BL-re kell koncentrálnia. A futball már csak ilyen, ezzel szembe kell néznünk."

Steven Gerrard, a hazaiak csapatkapitánya nem hagyta szó nélkül Mourinho meccs előtti nyilatkozatát, amelyben kiscsapatnak nevezte a Liverpoolt. "Most már megmosolyogtató a kijelentése, amellyel nagy tiszteletlenséget mutatott a Liverpool iránt. Azt hiszem, egy kiscsapattól három éven belül két nemzetközi kupadöntő nem is olyan rossz teljesítmény" - mondta ironikusan a Liverpool középpályása.

Forrás: EPA

A Vörösök egészen kitűnő mérleggel rendelkeznek, amikor büntetőpárbajra szorulnak egy párharc végén, ugyanis az eddigi 11 alkalomból 10-szer ők jutottak tovább. A Chelsea viszont négy éven belül harmadszor bukott el a legjobb négy között, két éve szintén a Liverpool állította meg, azelőtt pedig a francia AS Monaco. 1992 óta, amióta a BEK-et megreformálták és átnevezték BL-re, először fordult elő a sorozat ezen szakaszában, hogy 11-esek döntöttek a továbbjutásról.

Amennyiben este az AC Milan továbbjutna a Manchester United ellen, akkor megismétlődne a két évvel ezelőtti döntő. Akkor a Milan 3-0-ra vezetett a szünetben, de a Liverpool kiegyenlített, majd 11-esekkel elhódította a trófeát.