Vágólapra másolva!
Televíziós szakkommentátorként tevékenykedik tovább Jürgen Klinsmann, a tavalyi világbajnokságon bronzérmes német labdarúgó-válogatottnak a vb után posztjáról önként távozó szövetségi kapitánya.

A 42 éves tréner az arena nevű előfizetéses sportcsatornával írt alá 2009-ig szóló szerződést, melynek értelmében nemcsak a riporterállásban működik közre, hanem önálló műsort is kap.

Forrás: EPA

"Sok ajánlattal hívtak vissza Európába, és az arenáé győzött meg. Érdekes lesz a tapasztalataimat megosztani a nézőkkel" - mondta az Egyesült Államokban élő Klinsmann, aki aktív játékosként vb-aranyat nyert 1990-ben.

Klinsmann döntése azért is érdekes, mert a közelmúltban több kecsegtető edzői feladatot is visszautasított, a világbajnokság után a német szövetség próbálta maradásra bírni, nemrégiben pedig állítólag a Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot kosarazta ki. Tette ezt azzal az indoklással, hogy az Egyesült Államokban akar maradni a családja mellett, ennek ellenére az őt szövetségi kapitányuknak akaró amerikaik felkérésére is nemet mondott.

[origo] / MTI