Vágólapra másolva!
A spanyol bajnok FC Barcelona barátságos labdarúgó-mérkőzésen 4-0-ra nyert az egyiptomi al-Ahli otthonában. A katalánoknál Samuel Eto,o kétszer, Javier Saviola és Bojan Krkic Pérez pedig egyszer-egyszer volt eredményes. Utóbbinak ez volt az első felnőtt gólja gránátvörös-kék mezben, a spanyol és szerb szülőkkel rendelkező támadó még csak 16 éves.

A katalán sajtó ugyanakkor élesen bírálta a klubot, amiért elvállalta ezt a fellépést, hiszen a spanyol pontvadászatban rendkívül éles a küzdelem. A Barca - amely kétmillió eurót kapott a meccsért - előnye jelenleg egy pont a Sevillával szemben.

A találkozót az al-Ahli alapításának századik évfordulója alkalmából rendezték meg Kairóban, s 75 ezren látták a helyszínen. Az összecsapásra olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a feketepiacon háromhavi átlagkeresetnek megfelelő összegért árulták a belépőket.

Eredmény:
Al-Ahli (egyiptomi) - Barcelona (spanyol) 0-4 (0-2)
Kairó, 75 ezer néző
v.: Essam Abdel Fatah
al-Ahly: al-Hadary - al-Nahas, al-Saied (al-Said), Mohamed, Gomaa - Adel (Shady), Gelban, Shawky (Mansa; Bilal), Abutrika - Flavio (Hosni), Meteab (Mustafa)
FC Barcelona: Valdés (Jorquera) - Silvinho (Oleguer), Márquez (Puyol), Olmo (Thuram), Zambrotta (Van Bronckhorst) - Iniesta (Deco), Ezquerro (Xavi), Gudjohnssen (Ronaldinho), Giuly (Geovanni) - Bojan (Messi), Saviola (Eto'o)
gól: Saviola (16.), Bojan (25.), Eto'o (76., 90.)

(MTI) / [origo]

Kikapott a Barca, előzött a Sevillahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070422hatalmas.html?pIdx=2