Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta Adrianót, az Internazionale csatárát.

A brazil támadó szerdán, az AS Roma elleni bajnoki rangadón 0-1-es állásnál egy 16-oson belüli szituációban feldobta magát, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A televíziós felvételeken jól látható volt, hogy a válogatott futballista csak színészkedett, így a szövetség ez alapján büntette meg. Adriano a döntés következtében a Siena és az Empoli elleni mérkőzéseket kénytelen kihagyni.

Christian Vieri 21 millió euróra beperelte korábbi csapatát, az Internazionalét, illetve a Telecom telekommunikációs céget, mivel lehallgatták a telefonját, amikor a milánói gárdában futballozott. A korábbi válogatott csatár a klubtól 9, míg vállalattól 12 milliót követel.

Massimo Moratti, az Internazionale elnöke tavaly októberben ismerte be, hogy lehallgattatta a csapattól 2005-ben távozott Vieri telefonját, s ehhez a Telecom Italiánál kapcsolatokkal rendelkező magándetektívet bízott meg. Vieri szerdán 14 hónap után tért vissza a futballpályára az Atalanta színeiben.

A bíróság ebben a hónapban másodszor is úgy döntött, hogy ismét beengedhetik a szurkolókat a Catania labdarúgócsapatának hazai mérkőzéseire. Az olasz szövetség fegyelmi határozatával július 30-ig kitiltotta a nézőket a szicíliai csapat hazai összecsapásairól, miután a február 2-ai, Palermo elleni rangadó után kitört zavargásokban egy rendőr életét vesztette. A bíróság ezt gyakorlatilag annulálta, amikor április 4-én a mostanihoz hasonló határozatot hozott, ám az olasz belügyminiszter egy nappal később visszaállíttatta az eredeti büntetést.

A Catania a döntés ellenére semleges pályára kényszerül pályaválasztóként is, mert stadionja nem felel meg az eset után megszigorított biztonsági előírásoknak, ugyanakkor mostantól nem kell zárt kapuk mögött játszania.