Vágólapra másolva!
Tartja a lépést az éllovas Schalke 04 csapatával a Werder Bremen a német labdarúgó Bundesligában. A második helyen álló brémai gárda a 28. fordulóban legyőzte a vendég Nürnberget, s ezzel továbbra is két pont hátránnyal követi a gelsenkirchenieket a tabellán. A másik vasárnapi mérkőzésen a Werderhez hasonlóan UEFA-kupa-negyeddöntős Bayer Leverkusen nagy meglepetésre kikapott hazai pályán a kiesés ellen küzdő Bochumtól.

A Leverkusen igen gyenge hetet zárt, az UEFA-kupában ugyanis hazai pályán kapott három gólt a spanyol Osasunától, most pedig az újonc Bochum nyert szintén vendégként 4-1-re az ötödik Bundesliga-pozíciót elfoglaló élgárda ellen. A Ruhr-vidékiek görög csatára, Teofanisz Gekasz növelte előnyét a góllövőlistán, ezúttal két gólt vállalt, s már 16 találatnál jár. A három pont igen jól jött a Bochumnak, hiszen a 16. helyről feljött a 11.-re a tabellán.

A német focihoz kapcsolódó hír, hogy szurkolóitól kér anyagi segítséget a másodosztályban szereplő 1860 München együttese. A "kis Münchennek" vagy "Oroszlánoknak" is nevezett klub egymillió eurós bevételhez szeretne jutni ilyen módon. "Muszáj összetartanunk, más módon sajnos nem tudunk pénzhez jutni - mondta Stefan Ziffzer, az 1860 München ügyvezetője. "Sajnos üres a kassza, nincs pénzünk új játékosok igazolására."

A vezető hozzátette: fejenként legalább 50 eurós segítséget kérnek. Mindenki, aki pénzzel segít, egy, "az Oroszlánok jövőjéért" feliratú sálat kap ajándékba. Az 1860 München 2006 áprilisában majdnem csődbe ment, akkor a városi rivális, a "nagy testvér", Bayern München adott 11 millió eurós segélyt.

Bundesliga, 28. forduló:
Werder Bremen - 1. FC Nürnberg 1-0 (0-0)
gól: Rosenberg (75.)

Bayer Leverkusen - VfL Bochum 1-4 (0-3)
gól: Kiessling (62.), illetve Haggui (8., öngól), Yahia (16.), Gekasz (22., 89.)
kiállítva: Kiessling (80.)

[origo] / (MTI)