Vágólapra másolva!
A címvédő és listavezető DVSC magabiztosan nyert az FC Fehérvár vendégeként a labdarúgó Borsodi Liga 23. fordulójában. A hazaiak csak az első húsz percben tudták feltartóztatni a debreceni támadókat, ezt követően a két gólt szerző Dzsudzsák irányításával a bajnokcsapat legázolta a kapura veszélytelen piros-kékeket.

Borsodi Liga, 23. forduló
FC Fehérvár - DVSC-TEVA 0-4 (0-2)
Sóstói-stadion, 3000 néző
vezette: Bede F. (Erős G., Kovács Z.)
Fehérvár: Németh V. - Lattenstein, Baranyai, Kuttor, Horváth G. - Farkas B. (Kocsis, 62.), Bozic (Vayer, 62.), Julinho, Mohl - Nagy D., Horváth F. (Dajic, 87.)
DVSC: Balogh J. - Bernáth (Bíró P., 81.), Mészáros N., Komlósi, Leandro - Kiss Z., Vukmir, Túlio, Dzsudzsák (Dombi, 72.) - Sidibe (Zsolnai, 64.), Sztojkov
gól: Leandro (28.), Lattenstein (36.-öngól), Dzsudzsák (56., 69.)
sárga lap: Leandro (40.), Bernáth (64.)

13. perc: Egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után Nagy Dániel került helyzetbe a jobb oldalon, a tizenhatoson belül éles szögből leadott lövése Komlósiról szögletre pattant.

21. perc: Mohl kapott nagyszerű labdát a bal oldalon, majd miután betört a büntetőterültre 12 méterről a kapu mellé lőtt.

28. perc: Megszerezte a vezetést a DVSC: Leandro kapta vissza a labdát Dzsudzsáktól, és a debreceni védő húsz méterről kilőtte a kapu bal oldalát (0-1).

36. perc: Kétgólos lett a debreceni előny: Sztojkov vezette végig zavartalanul a labdát az ellenfél térfelén, majd a tizenhatosnál Sidibe elé passzolt, akit a visszafutó Lattenstein szerelni próbált, de mentése után a labda a kimozduló kapus mellett a hálóba gurult. Öngól (0-2).

56. perc: Szépségdíjas találattal növelte előnyét a bajnokcsapat: Dzsudzsák lépett ki a tizenhatoson belül négy fehérvári védő között, majd öt méterről két testcsel után Baranyai lába között a kapu bal oldalába passzolt (0-3).

67. perc: Mohl bal oldali beadását a támadást követő Kuttor 10 méterről fejelte kapura, Balogh biztosan védett.

69. perc: Dzsudzsák duplázta meg találatainak számát: Zsolnai startolt rá egy előrevágott labdára, majd az oldalvonalról középre gurított Dzsudzsák elé, aki egy csel után 17 méterről a jobb felsőbe vágta a labdát (0-4).

80. perc: Nagy Dániel jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Mohl játszotta középre, ahol Horváth Ferenc közeli pörgetését Balogh bravúrral tolta szögletre.

Az első 45 perc elején mindkét gárda bátran vetette magát a küzdelembe, majd a félidő derekán átvették a játék irányítását a vendégek, és a szünetig kétgólos előnyre tettek szert a gyenge próbálkozásokat bemutató és sok hibával játszó székesfehérváriak ellen.

A második játékrészben a nagyszerű napot kifogó Dzsudzsák vezérletével megduplázta előnyét a címvédő. A piros-kékek támadásai körülményesek és veszélytelenek voltak, így ilyen különbséggel is megérdemelt vendégsiker született Fehérváron.

Mobilpress