Vágólapra másolva!
A Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatának vezetősége Sebők Vilmost gyenge teljesítménye, Sebők Józsefet pedig morális és súlyproblémái miatt felmentette a munkavégzés alól, míg az együttest 4 millió forintos, a szakvezetést szintén milliós nagyságrendű, de összegszerűen nem részletezett büntetéssel sújtotta. Mindezt Nagy Ferenc, a klub igazgatótanácsának elnöke sajtótájékoztató keretében jelentette be.

A vezetők remélik, hogy a döntés eredményeként a csapat "összekapja magát" és teljesíti a célkitűzést, amely a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása.

Tavasszal gyengén szerepel a Borsodi Ligában jelenleg harmadik ZTE: a bajnokságban egy-egy győzelem és döntetlen mellett kétszer kikapott, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén szintén vereséget szenvedett Diósgyőrben, legutóbb pedig - barátságos találkozón, többek között Szabics Imre mesterhármasával - 7-1-re kiütötte a német élvonalbeli Mainz.

"Személy szerint nagyon rosszul éltem meg az elmúlt hetek történéseit, különösen a mainzi vereség óta eltelt napokat. Az igazgatótanács tagjaival konzultáltam a helyzetről és arról, hogy nem mehetünk el szó nélkül a csapat szereplése mellett. A szakmai stáb is elismerte, hogy történtek rossz szakmai döntések, a mainzi vereség mértéke és az ott látott teljesítmény elfogadhatatlan" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Nagy Ferenc.

[origo] / (MTI)