Vágólapra másolva!
Parádés 3-3-as döntetlennel, az angol és az olasz U21-es labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésével nyitotta meg kapuit az új Wembley-stadion.

Eredmény, U21-es barátságos mérkőzés:
Anglia - Olaszország 3-3 (1-1)
London, Wembley-stadion, 60 ezer néző
Anglia: Camp - Rosenior (Hoyte, 58.), A. Ferdinand, Cahill, Baines - Routledge (Milner, 58.), Bentley (Young, 88.), Reo-Coker - Agbonlahor (Derbyshire, a szünetben), Lita, Richardson
Olaszország: Curci - Potenza (Raggi, a szünetben), Andreolli, Mantovani (Coda, 63.), Chiellini (Criscito, 63.) - Montolivo, Nocerino (Lazzari, 63.) , Padoin (De Martino, a szünetben) - Rosina, Pazzini (Pellé, 80.), Rossi (Lupoli, 63.)
gól: Bentley (31.), Routledge (53.), Derbyshire (58.), illetve Pazzini (1., 54., 68.)

A több mint 800 millió fontos beruházással épült létesítményben alig 25 másodpercet kellett várni az első gólra, ugyanis Giampaolo Pazzini, a Fiorentina játékosa ennyi idő alatt szerzett vezetést az azzuriknak.

A szigetországiak részéről David Bentley egy nagyszerű szabadrúgással a 31. percben vált "halhatatlanná", majd Wayne Routledge a fordulást követően már a vezetést is megszerezte Stuart Pierce együttesének. A britek nem sokáig örülhettek, hiszen Pazzini egy szöglet utáni kavarodást követően rögtön egyenlített.

Öt perccel később Matt Derbyshire ismét az angolokat hozta előnybe, de Pazzini ezen a délutánon tarthatatlannak bizonyult és másodszor is egyenlített, beállítva ezzel a végeredményt.

A találkozót biztonsági okokból "csak" hatvanezer szurkoló tekinthette meg. Az első felnőtt tétmérkőzést - az FA-kupa fináléját - május 19-én rendezik az újjávarázsolt Wembleyben.