Vágólapra másolva!
A története első mérkőzésére - és éppen a magyarok ellen - készülő montenegrói labdarúgó-válogatottnak még nincs csapatkapitánya. Zoran Filipovic szakvezető úgy érzi, nagy a felelőssége abban, kit nevez meg kapitánynak, és nem szeretné elhamarkodni a döntést.

"Nem könnyű a választás. A kapitány legyen igazi vezér a pályán és azon kívül is. Érezze a megtiszteltetést, ami ezzel a poszttal jár!" - fogalmazott Filipovic.

Legnagyobb eséllyel az AS Roma klasszisa, a pillanatnyilag legismertebb montenegrói játékos, Mirko Vucinic pályázik a karszalagra. Azonban a Crvena zvezda légiósa, Igor Burzanovic, valamint a Szaturn Ramenszkoje középpályása, Simon Vucevic is "befuthat". "Szeretnék pozitív légkört teremteni, és megalapozni a válogatott kultuszát" - tette hozzá Filipovic.

A 662 ezer lakosú, 13 812 négyzetkilométer területű Montenegró az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 53. tagállama. Az UEFA idén január 26-ai kongresszusán döntött a felvételéről, miután az ország tavaly június 3-án kihirdette függetlenségét Szerbia és Montenegró államközösségtől.

A magyarok elleni történelmi összecsapást szombaton 18 órakor rendezik Podgoricán.