Vágólapra másolva!
A Premier League-ben első helyen álló Manchester United és a Vörös Ördögöket üldöző Chelsea is továbbjutott az FA-kupában, a negyeddöntő megismételt mérkőzésein előbbi Cristiano Ronaldo büntetőjével verte a Middlesbrough-t, míg utóbbi a Tottenham otthonában győzött 2-1-re.

Brusztolással és nagyobb helyzet nélkül ért véget az első játékrész a White Hart Lane-en, a fordulás után a Spurs kezdett aktívabban, de Chimbonda és Malbranque próbálkozásánál is résen volt Cech.

Aztán az 55. percben káprázatos góllal vezetést szerzett a Chelsea, Wright-Phillips tette ki a labdát Sevcsenkónak, aki egy csellel felültette Malbranque-ot, majd ballal legszebb milános megmozdulásait idézve lőtt a jobb felsőbe. Hat perccel később ismét le lett nullázva a Spurs védelme, ezúttal Ashley Cole indította az akciót, Drogba mellel készítette le a labdát Wright-Phillipsnek, aki egy pattanás után ballal lőtte ki a bal alsót, Robinsonnak ugyanúgy nem volt esélye a hárításra, mint Sevcsenko bombájánál.

A Stamford Bridge-en kétgólos előnyt elpazarló Tottenham csak a szépítésig jutott, Ricardo Carvalho találta el Berbatov lábát büntetőt érően, Robbie Keane pedig Cech-t becsapva gurított a jobb sarokba, de ennél többre már nem futotta Martin Jol csapatának, a Terry által irányított Chelsea-védelem nem adott újabb esélyt a hazaiaknak.

A lefújás után azért még volt izgalom, mert miközben a Kékek játékosai önfeledten ünnepeltek, egy Spurs-drukker sajátos módon igyekezett "gratulálni" José Mourinho fiainak, a gyepre berohanó fanatikus Lampardot nézte ki magának, aki ügyesen elhajolt a balegyenes elől, aztán a Chelsea stábjából valaki a földre vitte, megelőzve ezzel a nagyobb balhét, mert Terry és Drogba is nagy lendülettel indult, hogy a középpályás védelmére keljen.

Forrás: MTI

Lampard jó reflexének hála megúszta a Spurs-drukker támadását

A Manchester United a Riverside-stadionban 2-2-t ért el a mindig szívós ellenfélnek bizonyuló Middlesbrough ellen, így az Old Traffordon ismét egymásnak feszültek a felek. Az 5. percben Vidicé volt a felütés, a szerb hátvéd Giggs szöglete után bólintott, de a fejes csak arra volt jó, hogy Schwarzer is találkozzon a labdával. 120 másodperccel később az aranylabdás formában lévő Cristiano Ronaldo jelezte, hogy pályán van, 23 méterről nézte meg magának a bal sarkot, de a kifliszerűen kanyarodó löket a bal kapufa mellett landolt.

Az első negyedóra végén a Boro is életjelet adott, Abel Xavier beadása egy hazai védőről levágódva került Viduka elé, az auszrál csatár állítgatás nélkül el is vállalta, de 30 centit tévesztett. A 34. percben Ronaldo varázsolt, egy 50 méteres ívelést úgy szelidített meg, hogy azzal a lendülettel ott is hagyta védőjét, aztán még egyet tolt a labdán, mielőtt középre tette volna, ami éppen elég volt Woodgate-nek, hogy menteni tudjon a gólra ácsingozó Smith elől. Az első felvonás zárásaként Rooney törhetett egyedül kapura Giggs remek ütemű passza után, de Schwarzer tudta mire készül a MU nyolcasa, és gyors vetődéssel leszedte az őt kicselezni készülő támadó lábáról a labdát.

A Uniteden a második félidőben sem látszott meg, hogy tíz nap alatt negyedik mérkőzését vívja, mégis a Boro előtt adódott helyzet, Downing bizonyíthatta volna, hogy a jobb lába nem sokkal marad el az ügyesebb baltól, de ziccerben vérhólyagot rúgott a labdára. A manchesterieknél Cristiano Ronaldo érezte úgy, hogy el kéne dönteni a továbbjutást, és de éles szögből a kapufát találta el, Rooney pedig ismét párharcot vesztett Schwarzer ellen, az ausztrál portás ezúttal lábbal akadályozta meg a gólszerzésben.

A 75. percben Ronaldo akciózott, majd rutinosan belépett Woodgate elé a 16-oson belül, aki megtette azt a szívességet, hogy eltalálta a lábát, a büntetőt a sértett végezte el, és a bal felsőt választva a legjobb négy közé repítette csapatát. A ráadás perceiben Morrison próbált maradandó emléket hagyni Ronaldo lábán, amiért megkapta a piros lapot, és kirobbantott egy mindkét gárdát megmozgató csetepatét, de ez a lényegen már nem változtatott.

Forrás: EPA

Cristiano Ronaldo előbb kiharcolta, majd értékeítette a büntetőt

FA-kupa, negyeddöntő, újrajátszott mérkőzések:
Tottenham Hotspur - Chelsea 1-2 (0-0)
gól:
Robbie Keane (79., 11-esből), illetve Sevcsenko (55.), S. Wright-Phillips (61.)

Manchester United - Middlesbrough 1-0 (0-0)
gól:
Cristiano Ronaldo (76., 11-esből)
piros lap: Morrison (91., Middlesbrough)

Az elődöntő párosítása:
Blackburn Rovers - Chelsea
Watford - Manchester United

Az elődöntős mérkőzéseket április 14-én és 15-én rendezik. A döntőnek az új Wembley-stadion ad otthont május 19-én.

Kétgólos hátrányból mentette meg a meccset a Chelseahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070311derby.html?pIdx=2Ismétel a MU és a Borohttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070310husztiek.html?pIdx=4