Vágólapra másolva!
A sok válogatott mérkőzés az oka Thierry Henry formahanyatlásának és sorozatos sérüléseinek - legalábbis így gondolja a francia klasszist foglalkoztató Arsenal labdarúgócsapatának szintén francia vezetőedzője, Arsene Wenger.

A támadó a mostani szezonban több meccset is kénytelen volt kihagyni különböző egészségügyi problémái miatt, jelenleg pedig úgy tűnik: ágyék- és gyomorfájdalmai megakadályozzák abban, hogy az idény hátralévő részében még pályára lépjen. Wenger szerint abban, hogy Henry nem tudta magát kellően kipihenni a 2006-os mérkőzésdömping után, hazája válogatottjának is nagy szerepe van.

Forrás: EPA

Wenger nem arról híres, hogy kerülné a konfliktusokat

"Úgy érzem, Franciaországban nem bántak vele eléggé óvatosan. A világbajnoki döntő után pihenőt adtam neki augusztus 4-ig, majd elkezdtük a felkészülést, de például a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtezőn nem szerepeltettem. Ezzel szemben a válogatottban augusztus 16-án, kevesebb mint két héttel a visszatérését követően 90 percig játszott. Kérdem én, mi szükség volt erre?" - méltatlankodott a szakvezető, aki azt is megjegyezte, hogy Henry azóta is minden válogatott találkozót végigjátszott, miközben nem volt teljesen egészséges.