Vágólapra másolva!
A két héttel korábbi, Partizan Beograd elleni zakó után ismét hazai pályán szenvedett vereséget a szerb bajnokságban a listavezető Crvena zvezda gárdája, és a Vojvodina elleni buktának súlyos következményei voltak: a csapat mestere, Dusan Bajevic ugyanis lemondott posztjáról. Sőt a tréner szó szerint felállt a kispadról - a mérkőzés 70. percében.

Januárban még aligha akadt olyan Crvena zvezda-drukker, aki nem gondolta volna azt, hogy csapata számára Dusan Bajevic az ideális szakvezető. A tréner korábban Görögországban sikert sikerre halmozott (az AEK Athénnal négy, az Olimpiakosszal három bajnoki címet nyert, utóbbi gárdával pedig kétszer a kupagyőzelmet is megszerezte, ami egyébként egyszer a PAOK Szalonikivel is összejött neki), de így is kisebbfajta meglepetés volt, hogy 2006 nyarán őt nevezték ki a Crvena élére, elvégre Bajevic 1988 óta nem dolgozott hazájában - akkor pedig még az egységes Jugoszláviában tevékenykedett, mégpedig a Velezs Mosztarnál. A szurkolók mindenesetre bíztak benne, és az ősszel a csapat nem is okozott csalódást: ugyan sem a Bajnokok Ligájában, sem az UEFA-kupában nem tudott bejutni a csoportkörbe, a pontvadászatban ugyanakkor 12 pontos előnyre tett szert a második Mladoszt Apatinnal szemben - ráadásul az ősi rivális Partizan Beograd hátránya még nagyobb, 14 egységnyi volt.

Az idei esztendő azonban nem kezdődött valami jól a Vörös Csillag számára, hiszen a gárda előbb csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes a Bezanija Beograd otthonában, majd jött a Partizan elleni örökrangadó, amelyet a zvezda 4-2-re elveszített, ráadásul hazai pályán. Ez már sejteni engedte, hogy valami nincsen rendben, elvégre a klub ezt megelőzően utoljára 11 évvel ezelőtt kapott ki otthon ősi riválisától, de az előny még így is kilenc pontra rúgott. A drukkerek mindenesetre jelezték, hogy elégedetlenek Bajevic munkájával, ugyanis február 27-én megrongálták az autóját. Március 3-án az FK Banat ellen aztán idegenben 4-1-re nyert a csapat, az optimisták tehát bízhattak benne, hogy a Partizan elleni vereség csak egy kisiklás volt.

Ehelyett azonban a következő otthoni meccset is elbukta az együttes, a csak a hatodik helyen álló Vojvodina 3-0-ra tudott nyerni a Marakana-stadionban. Már a találkozó kezdetén is feszült volt a hangulat az arénában, hiszen a fanatikusok a következő feliratú transzparenst feszítették ki: "A türelmüknek is megvan a határa". A hazai játékosok lekivilágának ezek után aligha tett jót, hogy az újvidéki vendégek már a hetedik percben vezetést szereztek Milan Davidov góljával. A zvezda hiába próbálkozott, képtelen volt kiegyenlíteni, a szurkolók pedig kórusban Bajevic távozását kezdték kövelteni. Amikor aztán a 70. percben Ranko Despotovic kettőre növelte a Vojvodina előnyét, Bajevic fogta magát, felállt a kispadról, és elindult az öltözőbe, miközben a hazai szurkolók harsányan skandálták: "Dusan, takarodj!"

A végeredmény 3-0 lett a Vojvodinának, mert a hajrában Dusan Tadic is betalált, és mivel a Partizan eközben nagy nehezen 2-1-re legyőzte az FK Zemunt, így a listavezető előnye hat pontra csökkent. A zvezdánál emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy egymás után két hazai bajnokiját elbukta volna, sőt az elmúlt tíz évben csak egyszer történt meg, hogy egy idényen belül kétszer is kikapott volna otthon - a legutóbbi kiírásban például mind a 15 hazai mérkőzését megnyerte. Bajevic már meg sem jelent az összecsapást követő sajtótájékoztatón, ott volt viszont a szurkolótábor, a Delije két prominens képviselője, Dragan Vasic és Vladimir Savija, akik kijelentették: elég erősek ahhoz, hogy ha a csapat nem nyeri meg a bajnoki címet, akkor a vezetőséget is elzavarják.

A klub részéről az elnök, Dragan Stojkovic igyekezett nyugtatni a kedélyeket, és elmondta, hogy nem fogják elkapkodni az új szakvezető kinevezését: egyelőre ideiglenes jelleggel Bajevic asszisztense, a macedón Bosko Djurovszki ül le a kispadra, aki a nyolcvanas években a Crvena futballistája volt. A szerb lapok szerint a gárda korábbi szakvezetői, így Walter Zenga (ő a nyáron távozott, és jelenleg az arab Al-Ainnál dolgozik), Szlavoljub Muszlin (aki 1999-től 2001-ig, majd a 2003-2004-es idényben ült a Crvena Zvezda kispadján, és manapság a belga SC Lokeren vezetőedzője) és Ljubko Petrovic (az 1991-es BEK-győztes csapat mestere, a bolgár Liteksz Lovecs jelenlegi edzője) kerülhetnek szóba.