Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Paks otthonában a labdarúgó Borsodi Liga 20. fordulójában, és mivel a címvédő Debrecen 3-1-re legyőzte a sereghajtó Vácot, így a Loki jobb gólkülönbségével átvette a vezetést a tabellán. A Honvédnak jól megy a felújított Bozsik-stadionban, a piros-feketék 0-1-ről fordítottak a REAC ellen, a Pécs és a Kaposvár szintén otthon tartotta a három pontot, a baranyaiak a Diósgyőrt verték 1-0-ra, míg a somogyiak 4-0-val küldték haza a Tatabányát. Sopronban Bajzát Péter bombagólja döntötte el a megyei rangadót a Győr javára.

Borsodi Liga, 20. forduló:
Paks - MTK Budapest 3-1 (2-0)
Paks, 2000 néző
v.: Bognár T.
Paks: Pokorni - Molnár Z., Salamon, Benedeczki, Hanák (Buzás, 85.) - Tamási G., Mészáros - Kiss T., Heffler (Böde, 77.), Csehi - Belényesi (Balaskó, 73.)
MTK: Végh Z. - Balogh B. (Kriston, a szünetben), Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Zsidai, Horváth L. (Czvitkovics, a szünetben) - Kanta J., Bori, Hrepka - Németh K. (Pál, 67.)
gól: Lambulic (1., öngól), Pollák (29., öngól), Belényesi (73.), illetve Kanta J. (62., 11-esből)
kiállítva: Kriston (63.)
sárga lap: Tamási G. (57.), Molnár Z. (67.), illetve Németh K. (38.), Kanta J. (55.)

1. perc: Csehi bal oldali szögletét Lambulic a rövid saroknál 5 m-ről a saját kapujába fejelte (1-0).

29. perc: Mészáros jó labdával ugratta ki a jobb szélen felfutó Kisst. A paksi középpályás középre lőtte a labdát, Pollák pedig Végh kapust megelőzve a saját kapujába továbbított (2-0).

62. perc: Czvitkovics tört be a büntetőterületre, Csehi és Salamon összezárt előtte, előbbi a fővárosi középpályás lábát is elérte. A megítélt 11-est Kanta középmagasan lőtte a kapu bal oldalába (2-1).

63. perc: Csehi futott el a bal oldalon, Kriston szerelte, ám miközben elvitte a labdát, könyökkel a paksi középpályás felé ütött, a játékvezető azonnal kiállította.

73. perc: Heffler ívelt be szögletet a bal oldalról, az érkező Belényesi Végh kapust megelőzve a rövid saroknál a kapuba csúsztatott (3-1).

Az újonc Paks meglepően jó futballal rukkolt elő, az éllovasnak fél órába telt, mire magához tért, ám addigra kétgólos hátrányba került. A fordulás után az MTK fokozta az iramot, de a hazaiak továbbra is fegyelmezetten, taktikusan játszottak, így megérdemelten győzték le a listavezetőt.

(MTI)