Vágólapra másolva!
Nemzetközi mérkőzések híján a hét közben négy topligában is kupafordulót rendeztek, míg Olaszországban szerdán is bajnoki játéknapra került sor. Álomcsapatunkban igyekeztünk ezt is figyelembe venni, sőt, ezúttal a dél-amerikai Libertadores-kupából is bekerült egy futballista a tizenegybe.

A hét világválogatottja (2007. február 26.-március 4.).
A kapus: Daniel Klewer (német, 1. FC Nürnberg)
A nürnbergi portás csak kispados volt a Hannover elleni kupamérkőzésen, de a hosszabbítás utolsó perceiben Hans Meyer vezetőedző becserélte őt, tudván, hogy igazi tizenegyesölő. A szakvezető megérzése bejött, hiszen Klewer két hannoveri büntetőt is hárított, és csapata így bejutott a legjobb négy közé.

A jobbhátvéd: Daniel Alves (brazil, Sevilla FC)
Az andalúziai gárda két nem akármilyen hangulatú mérkőzést játszott a múlt héten, a Real Betis elleni kupameccs félbe is szakadt botrány miatt. Az FC Barcelona elleni bajnoki rangadó viszont nem, és ezt a sevillaiak 2-1-re megnyerték - a győztes találatot Daniel Alves érte el, aki végig kiválóan futballozott.

Az egyik középső védő: Rio Ferdinand (angol, Manchester United)
A Vörös Ördögök újabb lépéssel közelebb kerültek a bajnoki aranyéremhez, hiszen a hétvége rangadóján idegenben 1-0-ra verték a Liverpool FC-t - ráadásul hét közben az FA-kupában is továbbjutottak a Reading FC ellen. Ferdinand főleg a Vörösök ellen remekelt, a védelem oszlopaként futballozott.

A másik középső hátvéd: Alessandro Gamberini (olasz, Fiorentina)
A Serie A-ban két fordulót is rendeztek a múlt héten, és a firenzei csapat a Reggina ellen még csak döntetlent játszott, hogy aztán a Torinót alaposan kitömje. A violák ötöt vágtak a Bikák ellen, és az ötből kettőt a középhátvéd Gamberini vállalt magára.

A balbekk: Grégory Tafforeau (francia, Lille OSC)
A lille-i együttes csapatkapitánya a tőle megszokott módon, rendkívül megbízhatóan futballozott az ES Troyes elleni bajnokin, és ezúttal nem csak az ellenfél támadásait hiúsította meg rendkívül hatékonyan, hanem sokat ment előre. Mindez a L'Équipe-nél hetes osztályzatot ért.

Forrás: EPA

Nem könnyű túljutni a Lille csapatkapitányán


A középpálya jobb oldalán: Kader Keita (elefántcsontparti, Lille OSC)
A francia gárda a lehető legjobban készült a Manchester United elleni BL-mérkőzésre, hiszen 4-0-ra verte az ES Troyes együttesét. A találkozó legjobbja kétségtelenül a Lille jobbszélsője, Keita volt, aki kétszer volt eredményes, és teljesítményét a L'Équipe 8,5-es osztályzattal jutalmazta.

Az egyik belső középpályás: Tiago (portugál, Olympique Lyon)
Az AS Saint-Etienne elleni mérkőzés regionális rangadónak számít a Lyon számára, és az OL futballistái ennek megfelelően játszottak a Zöldek ellen. Az idegenbeli 3-1-es diadalból Tiago is alaposan kivette a részét, nagy mezőnymunkája mellett látványos gólt szerzett.

Forrás: EPA

Tiago és Fred gólöröme


A másik belső középpályás: Ighli Vannucchi (olasz, Empoli FC)
Az elmúlt hét egyik nagy nyertese Olaszországban az Empoli volt, amely mind a két bajnokiját megnyerte, és ezzel feljött a hatodik helyre a tabellán. A gárda előbb az FC Messinát verte hazai pályán 3-1-re, majd nagy meglepetésre idegenben győzött az Udinese ellen - és Vannucchi mindkét bajnokin csapata egyik legjobbja volt.

A középpálya bal oldalán: Martín Andrizzi (argentin, Banfield)
A dél-amerikai Libertadores-kupában is javában folynak a küzdelmek, és a múlt héten az argentin egyesület hazai pályán 4-1-re verte az ecuadori El Nacionalt. A diadalból a bal oldali középpályás, Andrizzi két találattal vette ki a részét.

Az egyik gólfelelős: Takahara Naohiro (japán, Eintracht Frankfurt)
Hosszú idő után végre megint volt miért örülniük a frankfurti szurkolóknak, hiszen kedvenceik a kupában a Kickers Offenbach legyőzésével bejutottak a legjobb négy közé, majd a bajnokságban a Hannovert is megverték. Az ázsiai támadó mind a két összecsapáson betalált, a kupában ráadásul kétszer is eredményes volt.

A másik gólfelelős: Benedict McCarthy (dél-afrikai, Blackburn Rovers)
Két mérkőzésből kettőt nyert a múlt héten a blackburni gárda, köszönhetően nagy részben a dél-afrikai csatárnak. McCarthy az Arsenal FC elleni kupameccsen még csak csere volt, de szépségdíjas találattal juttatta tovább együttesét, majd a Bolton Wanderers elleni bajnokin már a kezdő tizenegyben kapott helyet - amit két újabb góllal hálált meg.

Forrás: MTI

McCarthy vélhetően jó időre bejátszotta magát a kezdőbe