Vágólapra másolva!
Az európai 18 éven aluli futballistákból álló válogatott Dudás Ádámmal és Németh Krisztiánnal a soraiban fölényes, 6-1-es győzelmet aratott Afrika legjobb fiataljai ellen a Meridian-kupa első mérkőzésén, Barcelonában.

Meridian-kupa, 1. mérkőzés:
Európa - Afrika 6-1 (4-1)

A magyar játékosok közül Dudás Ádám, a győriek játékosa a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára, és 63 percet játszott. Több ügyes megoldása is volt, a jobbszélen kezdett, de később átkerült a bal oldalra.

A helyére beálló Németh Krisztián a kezdeti kapkodás után megnyugodott, és a hatodik gól az MTK fiataljának átadásából született.

"Dudás Ádám a kezdőcsapatban nagyon jól mozgott a meccs elején, a középpálya jobb oldalán" - mondta Várhidi Péter szövetségi kapitány, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. "Negyed óra elteltével helyet cserélt a másik szélsővel, a bal oldalon már kevesebb labdát kapott, kicsit kifelejtették a játékból. Az látszott, hogy remek fizikai adottságai vannak, talán erősebb is a kortársainál."

"A helyére beállt Németh Krisztián nem a saját posztján szerepelt, ám így is feltalálta magát, remek gólpasszt adott. Kíváncsi vagyok rá, hogy csütörtökön a saját helyén mire lesz képes. Az szembetűnő volt, hogy az európai válogatottban a német és spanyol játékosok igyekeztek mindig egymásnak passzolni, a többieket csak elvétve játszották meg. A két csapat között nagy volt a különbség, könnyedén nyertek az európaiak" - zárta szavait Várhidi Péter.

Forrás: MTI

Egy kép a közelmúltból: Németh Krisztián a spanyolok elleni utánpótlásmeccsen

Az európai és afrikai együttes csütörtökön 11 órakor újra összeméri erejét.