Vágólapra másolva!
Két magyar fiatal labdarúgó, a győri Dudás Ádám és az MTK Budapest játékosa, Németh Krisztián is meghívót kapott az U18-as Európa-válogatottba, amely két barátságos meccset játszik Afrika legjobb fiatal futballistái ellen.

A mérkőzéseket a magyar szövetség (MLSZ) honlapja szerint február 27-én és március 1-én rendezik Barcelonában. Az európai csapatba tizenkét országból hívtak meg összesen húsz játékost. A magyar fiatalokat elkíséri Várhidi Péter szövetségi kapitány, aki az U19-es gárda szövetségi edzője is. Dudás és Németh kora alapján még a 18 éven aluliak között is játszhatna, de már az egy évvel idősebbek között számítanak rájuk.

"Barcelonában nem csupán mérkőzések lesznek, edzéseket is tartanak majd a játékosoknak" - mondta Várhidi Péter a szövetség honlapján. "A közös tréningekből két játékosunk sokat profitálhat, biztosan nagy élmény lesz számukra együtt gyakorolni a kontinens korosztályos legjobbjaival. Az edzéseken és mérkőzéseken kívül minden nap lesznek szakmai rendezvények, előadások, beszámolók, azaz én is hasznos tapasztalatokat gyűjthetek majd a jövő héten."

A magyar küldöttség vasárnap utazik el a találkozó helyszínére.