Vágólapra másolva!
Felborult a papírforma a labdarúgó Bundesliga 22. fordulójában: a Bayern München egy góllal kikapott a tabellán 15. Aachen otthonában, míg a Werder Bremen hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a sereghajtó Hamburgtól. Az éllovas Schalke pontokat vesztett Wolfsburgban.

A Herthát Berlinben verte meg a Szabics Imrét nélkülöző Mainz, Dárdai Pál a 22. percben szerezte meg a vezetést, ám a vendégek a szünet után tíz perc alatt a maguk javára fordították az állást.

Huszti Szabolcs a 79. percben szállt be a Leverkusenben 1-0-ra nyerő Hannoverbe, amely elmúlt négy találkozójából háromszor begyűjtötte a három pontot. Huub Stevens irányításával megtáltosodott a Hamburg, a kikötővárosiak a legutóbbi fordulóban 3-0-ra verték a Dortmundot, most pedig meglepetésre Rafael Van der Vaart duplájával bevették Brémát. A HSV tizenegyesből szerzett vezetést, Jensen buktatta Jarolimot, Van der Vaart pedig a balra dőlő Wiesét becsapva a kapu jobb oldalába helyezett.

A Werder a második félidőben csak egy veszélyes Klose-fejest tudott bemutatni, a Hamburg pedig a jó védekezés után kontrázgatott, Sorín szabályosnak tűnő bólintását ugyan az asszinsztens téves jelzésére még érvénytelenítette a játékvezető, de a 87. percben Van der Vaart használta ki Niemeyer bizonytalankodását, aztán kapura húzott, majd külsővel higgadtan elgurított a kivetődő Wiese alatt.

A Schalke nem tudta teljesen kihasználni a nagy vetélytárs botlását, mert ugyan Kuranyi duplájával 2-0-ra vezetett Wolfsburgban, de a hazaiak Klimowicz révén döntetlenre mentették a meccset. Az Aachen a német kupa után a bajnokságban is megtréfálta a Bayernt, a müncheniek hiába akartak visszavágni a decemberi 4-2-es zakóért, a kiscsapat pont nélkül küldte haza a bajorokat.

Bundesliga, 22. forduló:
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)
gól: Frei (19.)

Alemannia Aachen - Bayern München 1-0 (1-0)
gól:
Klitzpera (10.)

VfL Wolfsburg - FC Schalke 04 2-2 (0-2)
gól:
Klimowicz (56., 89.), illetve Kuranyi (10., 29.)

Bayer Leverkusen - Hannover 96 0-1 (0-1)
gól
: Rosenthal (7.)

Werder Bremen - Hamburger SV 0-2 (0-1)
gól:
Van der Vaart (42., 87., az elsőt 11-esből)

Hertha BSC - FSV Mainz 05 1-2 (1-0)
gól:
Dárdai (22.), illetve Zidan (54., 11-esből), Andreasen (64.)

[origo] / (MTI)

Szabicsék megtörnék a berlini átkothttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070216topok.html?pIdx=2