Vágólapra másolva!
A csütörtök esti pályabejárás után a kormány a pármai Tardini-stadiont alkalmassá nyilvánította olasz labdarúgó-bajnoki mérkőzések nézők előtti megrendezésére, míg Reggio Calabriában egyelőre a bérletesek kaptak "belépési engedélyt".

A hivatalos indoklás szerint a pármai létesítmény minden szempontból megfelel a szigorított biztonsági előírásoknak, ezzel szemben Reggio Calabriában nem sikerült minden bejárathoz felszerelni az alapkövetelménynek számító elektromos beléptető kaput, ezért itt a hétvégén csak a bérletesek bíztathatják a helyszínen kedvenceiket. A Parma a Sampdoriát, a Reggina az Atalantát fogadja vasárnap.

"Elégedett vagyok a klubok megértő hozzáállásával az új rendszabályokhoz" - mondta Antonio Matarrese ligaelnök. "Mindenki nagyon igyekszik, hogy megfeleljen az új előírásoknak, bízom benne, hogy a jövő héten újabb stadionok nyithatják meg kapuikat."

Jelenleg az élvonalban a pármai aréna mellett Rómában, Torinóban, Palermóban, Genovában, Sienában és Cagliariban lehet beengedni a hazai drukkereket a stadion teljes területére. A rendkívül szigorú biztonsági előírásokat azt követően vezették be, hogy február 2-án a Catania-Palermo bajnoki mérkőzés után kitört rendbontások során megöltek egy rendőrt.