Vágólapra másolva!
A Real Madrid nagy küzdelemben egy góllal nyert a Real Sociedad otthonában, a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.

Fabio Capello együttese az idén eddig hat bajnokin négyszer kapott ki és kiesett a Király-kupából. David Beckham, a fővárosiak angol sztárja egy hónapos szünet után tért vissza, és góllal hálálta meg az olasz trénernek, hogy a kezdőcsapatban kapott helyet.

Pedig a meccs nem kezdődött jól a fővárosiak szempontjából, hiszen Iker Casillas hibáját kihasználva Aranburu gyors vezetést szerzett a hazaiaknak. Aztán jött a 37. percben a kezdőbe rakott Beckham, és 23 méteres szabadrúgásgóljával egyenlített a Real Madrid. Ruud van Nistelrooy a második játékrészben fejjel vette be a gyengélkedő baszk csapat kapuját, a fehérmezesek sikerükkel ismét dobogósok.

Forrás: EPA

Beckham pár gólra még jó lehet az amerikai kaland előtt

Derbit játszott a második helyezett Sevilla, amely csak 0-0-s döntetlent ért el a Betis vendégeként. A hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, hiszen Robert a 12. percben 11-est végezhetett el, de hibázott. A Sevilla pontszámban utolérte a Barcelonát, de mivel a katalánoknak jobb a gólkülönbségük, így élen maradtak.

Ronaldinhóék a Racing Santandert fogadják vasárnap, a negyedik Valencia pedig a Getafe otthonában lép pályára, és ha győz, a Realt ismét letaszítja a dobogóról.

Primera División, 22. forduló:
Real Sociedad - Real Madrid 1-2 (1-1)
San Sebastian, 23 408 néző
Real Sociedad: Bravo - Gerardo, Juanito, Mikel González, Garrido - Rivas, Elustondo (Estrada, 85.), Aranburu (Herrera, 60.), Xabi Prieto, Savio - Kovacevic (Skoubo, 60.).
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Helguera, Torres - Gago, Emerson (Diarra, 65.), Guti (Reyes, 80.), Beckham, Raúl (Higuaín, 75.) - Van Nistelrooy.
gól: Aranburu (8.), illetve Beckham (37.), Van Nistelrooy (48.)

Betis - Sevilla 0-0

A vasárnapi program:
Celta Vigo - Espanyol 17 ó
Getafe - Valencia 17
Gimnastic - Osasuna 17
Levante - Recreativo Huelva 17
Real Mallorca - Real Zaragoza 17
Villarreal - Deportivo La Coruna 17
FC Barcelona - Racing Santander 19
Atlético Madrid - Athletic Bilbao 21