Vágólapra másolva!
A limassoli négyes futballtornán a magyar válogatott a Ciprustól elszenvedett vereség után a lettekkel mérkőzött meg a harmadik helyért, és Priskin Tamás góljaival 2-0-s győzelmet aratott.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Lettország 2-0 (1-0)
Limassol, 100 néző
v.: Kailisz (ciprusi)
Magyarország: Fülöp - Csizmadia, Balogh B., Vaskó, Pollák - Filkor (Tóth B., 89.), Zsidai, Tőzsér (Rodenbücher, 92.) - Kanta J (Sándor Gy., 69.). - Farkas B. (Tisza, 89.), Priskin (Hrepka, 94.).
Lettország: Kolinko - Klava, Gorkss, Ivanovs, Zirnis (Kacanovs, 57.) - Visnakovs, Morozs, Astafjevs (Kosmacovs, 54.), Solonicins (Surmins, 84.) - Verpakovskis (Pahars, 46.), Rimkus (Karlsons, 46.).
gól: Priskin (31., 50.)

Négy percet kellett várni az első magyar kapuralövésre, a Dinamo Kijevben légióskodó Farkas Balázs vállalkozott 18 méterről, de Kolinko fogta a lövést. Tőzsér is kedvet kapott, a ballábas középpályas távolabbról tesztelte a lett kapus éberségét, de ezt a párharcot is Kolinko nyerte.

A Ciprus ellen szépítő gólt szerző Priskin hozta magát helyzetbe a 19. percben, de 18 méterről kapura küldött labdája Kolinko zsákmánya lett. Nem sokkal később a baltiak részéről is feljegyezhettük az első lehetőséget, egy szöglet után Morozs bólintott a magyar kapu fölé. Rimkus bombája Csizmadiáról pattant szögletre, a szögletrúgás után kisebb kavarodás alakult ki a kapunk előtt, de Fülöp végül lecsapott a labdára, megnyugtatva ezzel a társakat.

A félórához közeledve előbb még kimaradt egy magyar helyzet, amikor Kanta beadása után Farkas egy védőt talált telibe, majd a levágodó labdát Tőzsér küldte a kapu mellé, de a 31. percben már örülhetett a magyar csapat, Tőzsér 20 méterről szúrta rá, Kolinkóról kipattant a labda, amit Priskin közelről a hálóba továbbított, 1-0.

Ez volt a Watford csatárának a harmadik találata a válogatottban, amióta Várhidi Péter a kapitány, azóta csak ő szerzett gólt a nemzeti csapatban.

A második félidőt Filkor lövése próbálkozása vezette be, az Inter középpályása 20 méterről vette célba a kaput, de a labda elzúgott a kapufa mellett. Öt perccel később növelte előnyét a csapatunk, Zsidai ugratta ki Farkast, aki a kapujából kirobbanó Kolinko mellett középre gurított, és Priskin a hálóba passzolt, 2-0.

A lettek erejéből két helyzetecskére futottba, előbb Visnakovs beadása után Karlsons fejelt mellé, majd Solonicins éles szögből leadott lövése suhant el keresztbe a magyar kapu előtt. A túloldalon Filkor centerezése után Priskin csúsztatása centikkel kerülte el a jobb sarkot. A csereként beállt Sándor György is Priskinnel akart gólt rúgatni, de a meccs hősének lövése a bal kapufán csattant.

Bár a hosszabbítás perceiben Tóth Balázs hazaadása után még kishíján a kapunkban kötött ki a labda, de az állás már nem változott, 2-0-ra nyert a magyar válogatott Priskin Tamás duplájával, és ezzel megszerezte a harmadik helyet a tornán.

Forrás: MTI

Nem látták sokan Kanta Józsefék 2-0-s sikerét

"Parádésan játszottak ma a fiúk, azt kérném mindenkitől, hogy szeresse ezt a csapatot, mert megérdemli" - mondta Várhidi Péter szövetségi kapitány az MTI-nek. "Nagyon sajnálom, hogy a tegnapi vereség után otthon már leírtak minket. Jó lenne, ha sokkal többet tudnánk együtt gyakorolni, de erre sajnos nincs lehetőség, így mindenkinek tudomásul kell venni, hogy mi a mérkőzéseken tudunk gyakorolni, az elkövetkező időszak erről fog szólni. Nem gondoltam volna, hogy egy meccs után elfogy a türelem, miközben novemberben még mindenki a fiatalítás fontosságát hangsúlyozta."

Döntő:
Bulgária - Ciprus 3-0 (1-0)
gól:
Berbatov (45., 87., az elsőt 11-esből), Georgiev (68.)

A torna végeredménye:
1. Bulgária
2. Ciprus
3. Magyarország
4. Lettország.