Vágólapra másolva!
Ramón Calderón a Real Madrid immár jogilag is megtámogatott elnökének tekintheti magát, miután az illetékes bíró úgy döntött: nem vehetők figyelembe a tavaly nyári elnökválasztásra postai úton beérkezett szavazatok.

A presidente július óta egészen mostanáig gyakorlatilag csak ideiglenes elnöknek számított, mivel az egyik vesztes rivális - Juan Miguel Villar Mir - bíróság előtt megtámadta a választási végeredményt arra hivatkozva, hogy a végelszámolásnál figyelembe kell venni a postán elküldött voksokat is, és akkor nem Calderón a győztes.

Az illetékes madridi bíró viszont csütörtökön úgy döntött: az ellenőrizhetetlenség miatt érvénytelennek tekintendő a postán beérkezett 10 és fél ezer szavazat. Mindez azt jelenti, hogy Ramón Calderón maradt a Real elnöke, aki kezdettől arra hivatkozott: nem személyesen leadott voksokról van szó, ennél fogva eredetiségük megkérdőjelezhető.

A július 3-i választáson Calderón 8 344 szavazatot kapott, a másodikként végzett Juan Palaciosnál 246-tal, Villar Mirnél pedig 1642-vel többet.