Vágólapra másolva!
Luciano Moggi, a Juventus labdarúgócsapatának volt főigazgatója az elmúlt hónapokban többször foglalkozott az öngyilkosság gondolatával.

"Úgy éreztem, nincs értelme az életemnek" - mondta a korábbi vezető az Italia1 nevű kereskedelmi televíziónak adott interjújában. "Ezekben a nehéz pillanatokban a hit segített abban, hogy ne kövessek el öngyilkosságot."

Moggi a tavaly nyári németországi világbajnokság előtt kirobbant olasz bundabotrány egyik kulcsfigurája volt. Bebizonyosodott, hogy játékvezetőket kényszerített arra, a Juventus számára kedvezően fújják a sípot. Ezen kívül abba is beleszólása volt, hogy melyik bírók működnek közre a torinói klub meccsein.

Moggit az Olasz Labdarúgó Szövetség öt évre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől. Lapértesülések szerint a dél-olasz Agropoliban található középiskola igazgatója február elejére meghívta Moggit, hogy tartson előadást az olasz futballról a diákoknak. A tanulók és szüleik tüntetéseket szerveztek Moggi ellen, ezért az intézmény vezetője visszavonta az invitálást.

A Serie A-hoz kapcsolódó hír, hogy a rendőrség kérésére vasárnap helyett pénteken kerül sor a szicíliai Catania-Palermo élvonalbeli derbire. Cataniában vasárnap Szent Ágotát, a város védőszentjét köszöntik különböző rendezvényekkel, utcabálokkal, és biztonsági szakértők attól tartanak, hogy a két együttes szurkolói - akiknek a viszonya egyáltalán nem nevezhető barátinak - az ünnepi események helyszínein provokálnának verekedéseket.