Vágólapra másolva!
"Éld meg az érzéseidet!" - ez a hivatalos szlogenje a 2008-as kontinensbajnokságnak - jelentette be 500 nappal a rajt előtt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

Lars-Christer Olsson, az UEFA főigazgatója elmondta: a jelmondat hűen kifejezi a szövetség törekvéseit, nevezetesen, hogy az Eb alatt a szurkolók éljenek át nagy érzelmeket.

"Egy-egy mérkőzés nem más, mint egy érzelmi hullámzás, az ember a 90 perc során egyik pillanatról a másikra lehet nagyon boldog vagy csalódott, izgatott az első perctől a lefújásig."

A tavalyi, németországi világbajnokság mintájára 21 svájci városban állítanak fel óriáskivetítőket az osztrákokkal közösen rendezendő Európa-bajnokság ideje alatt.

A négy hivatalos mérkőzéshelyszín (Zürich, Bern, Bázel, Genf) mellett az ország további 17 pontján várják majd a szurkolókat ezzel a szolgáltatással. Hogy pontosan hol, az legkésőbb júliusig kiderül, egyelőre 30 város szerepel a listán.

Forrás: [origo]

A focivébén nagy sikere volt a kivetítőknek

Alapkövetelmény, hogy a kivetítőhöz kialakítandó aréna alkalmas legyen legalább háromezer néző befogadására. A vb-vel ellentétben ugyanakkor a belépés nem lesz teljesen ingyenes: az ülőhelyek 6-9 euróba kerülnek majd, csak az állóhelyért nem kell fizetni.