Vágólapra másolva!
Holtpontra jutottak a tárgyalások Ronaldo ügyében szerda éjjel a Real Madrid és a Milan között - írta csütörtökön a madridi As internetes hírében, hozzáfűzve, hogy a megbeszélések ugyanakkor folytatódnak a spanyol királyi gárda világbajnok brazil támadójának jövőjéről.

Az éjfélig elhúzódó eszmecserén az olasz klub megbízottjaként eljáró Ernesto Bronzetti, illetve Ronaldo ügynöke, Fabiano Farah és a Real-vezetés erős embereként - az elnök Ramón Calderón jobb kezeként - számon tartott Franco Baldini nem jutott dűlőre, mert - ahogyan az As fogalmaz: - "a szándékok nagyon távol állnak egymástól".

Baldini megerősítette, hogy Fabio Capello vezetőedző már nem számol Ronaldóval, viszont a Real Madrid abba nem megy bele, hogy bármifajta ellenszolgáltatás nélkül legyen az olasz csapaté a csatár. Különösen, hogy Szaúd-Arábiából eurómilliókról szóló vásárlási ajánlat futott be Ronaldóért - tette hozzá a madridi főtárgyaló, aki a lap szerint ugyanakkor tisztába jött azzal, hogy a Milan nem hajlandó 15 milliót fizetni Ronaldóért. A Milan részéről Bronzetti kifejezésre juttatta, akarják Ronaldót, de csak azon az áron, hogy egy centet se kell adniuk érte a Realnak. Ugyanakkor az olasz klub átvállalná a spanyolországi szerződéséből még hátralévő másfél évre járó fizetését a brazilnak.

Az As megfogalmazásában a helyzet úgy fest, hogy a Real Madrid eladni akarja, a Milan viszont megvétel helyett csak átvenni a korábbi háromszoros aranylabdást.

A lombardiai elitklub álláspontját egy nappal korábban Adriano Galliani alelnök ekként foglalta össze: "Mi nem kötünk szerződést a Real Madriddal. Ha a játékos szabadon és ingyen távozhat, rendben van a dolog, ha nem, marad Madridban."

Ugyancsak szerdán a La Gazzetta dello Sport azt írta: a Real Madrid 15 millió eurót kér Ronaldóért, aki már megegyezett az AC Milan labdarúgócsapatával. A brazil hatmillió eurót keresne évente az olasz klubnál. Az itáliai lap szerint a 30 éves csatár Milánóban maga rendelkezhetne reklámbevételeivel, míg Madridban a felét le kellett adnia a Realnak. Ezt az összeget évi 11 millió euróra becsülik.