Vágólapra másolva!
Továbbra is rendszeresen cikkeznek az angol lapok Gera Zoltán esetleges klubváltásáról. A Birmimgham Mail szerint nem a több helyen szóban forgó 3 millió fontért cserél klubot a magyar játékos, hanem 3,5 millióért, plusz a Middlesbrough két játékost is ad a WBA-nak.

A lap szerint Brad Jones kapus a West Bromwichhoz kerülne, "párja" pedig Adam Johnson lenne, aki enyhíthetné a birminghami klub védőgondjait. A 19 éves Johnson legutóbb a múlt hónapban lépett pályára csapatában a Blackburn elleni találkozón, a tehetség eddig 25 meccset játszott a Boro színeiben. Korábban az merült fel, hogy egy támadó, Malcolm Christie lehet a csereüzlet része.

A Birmimgham Mail úgy tudja, hogy néhány napon belül teszi meg hivatalos ajánlatát Garen Southgate Geráért, és mindez azt jelenti, hogy akár már a hét végéig bekövetkezhet a klubváltás.

A Gera Zoltán képviselő Careers Management Group vezetői szerint egyelőre nincs semmilyen olyan hír, melyet akár a játékos vagy az iroda kommentálni tudna, az azonban tény, hogy az iroda legalább egy képviselője folyamatosan a szigetországban tartózkodik az év eleje óta. A CMG-nél úgy vélik, jelen helyzetben nincs értelme találgatásoknak:

"Gera Zoltán körül valóban egyre erősödnek az átigazolási pletykák, melyek most sokkal konkrétabbak, mint eddig bármely átigazolási szezonban, de egyelőre csak arról számolhatunk be, hogy Zoltán teljesíti szerződésben foglalt kötelességét, és részt vesz a West Bromwich Albion edzésein. Természetesen, amint bármilyen változás áll be a játékos karrierjében, úgy a CMG azonnal tájékoztatja az érdeklődőket, és Gera Zoltán is a nyilvánosság elé áll."

Érdekesség egyébként a West Bromwich háza táján, és Gera Zoltán helyzetét is talán érintő hír, hogy kútba esett Nathan Ellington tervezett eligazolása. A csatárt a Wigan szerette volna megvenni, de hiába ígért 3,25 millió fontot, a WBA vezetése nemet mondott az ajánlatra. Ellington egyébként Gerához hasonlóan hivatalos átigazolási kérelmet nyújtott be, azaz írásban kérte a klub vezetőit, hogy engedjék távozni. Elemzők szerint Ellingtont talán éppen a Gera-üzlet közeli tető alá hozása miatt nem akarja eladni a WBA, mivel Geráért kap annyi pénzt, amiből erősítési terveit fedezni tudja.