Vágólapra másolva!
Valenciában és Barcelonában is városi vetélytársak csaptak össze a Primera División 18. fordulójában, és mindkét mérkőzésen a hazai csapatok győztek, a Valencia 3-0-ra verte a Leventét, az Espanyol pedig 3-1-re páholta el a címvédő Barcelonát.

Ronaldinho villanása volt az első jelentős esemény a katalán derbin, a Barca brazil sztárja 30 méterről tekert a lécre szabadrúgásból, Kameni talán ujjheggyel hozzáért a labdához. Az Espanyol nem ijedt meg a városi vetélytárstól, és jól játszott az első félidőben, De la Pena labdája után Rufete egy remek testcsellel került lövőhelyzetbe, de Valdes szögletre tolta a löketet.

A 31. percben aztán kapitulált a Barca védelme, Tamudo játszotta át Puyolt a baloldalon, a beadásra Luis García érkezett és 7 méterről, Edmilson mellől pörgetett a bal sarokba. Lendületben maradtak a kék-fehérek, Luis García próbálta visszaadni a kölcsönt Tamudónak, de utóbbi Valdes kezébe helyezett, majd Tamudo tört be egy csellel a 16-oson belülre, de a keresztbe ellőtt labda elsuhant a berobbanó Rufete előtt. A ráadásban majdnem egyenlített a Barca, de Gudjohnsen nagy ziccerben rosszul célzott fejjel, és Kameni lábbal hárított.

A szünetben beállt a hétközi kupameccsen duplázó Saviola, aki góllal hálálta meg a bizalmat, a 60. percben előbb megnyert egy párharcot, majd egy ütemet kivárva lőtte ki a jobb alsót 18 méterről. Csak öt percig volt egyenlő az állás, mert Sergio Sánchez jobboldali beadása után a teljesen üresen érkező Tamudo elvetődve stukkolt a hálóba, újra előnyhöz juttatva ezzel az Espanyolt.

A folytatásban a csereként beállt Pandiani lehetett volna a hős, de előbb mellélőtt, majd a lécre bólintott, a Barcelona abban bízhatott, hogy valamelyik sztár megvillan, Ronaldinho próbálkozott is, de takarásból elengedett csavarása elkerülte a bal felső sarkot. A hajrá a hazaiaké volt, Pandiani fejesét Valdes még kikaparta a bal alsó elől, de a 91. percben egy kontra végén Luis Garcí külsővel tálalt Rufete elé, aki az üres kapuba helyezve megpecsételte a bajnok sorsát, elszenvedte második bajnoki vereségét a Barcelona.

A Valencia a második félidőben vitte döntésre a dolgot a Levante ellen, Hugo Viana gólja adta meg az alaphangot, aztán négy perccel később Morientes duplázta meg az előnyt, majd Ayala tette fölényessé a diadalt.

Primera División, 18. forduló:
Valencia - Levante 3-0 (0-0)
gól:
Hugo Viana (52.), Morientes (56.), Ayala (79.)

Espanyol - Barcelona 3-1 (1-0)
gól:
Luis García (31.), Tamudo (65.), Rufete (91.), illetve Saviola (60.)

A városi riválishoz látogat a Barcahttp://origo.hu/sport/focivilag/20070112ismet1.html?pIdx=1