Vágólapra másolva!
Az Internazionale 3-1-re nyert Torinóban az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, ezzel a sorozatban aratott győzelmeket illetően rekordot döntött a Serie A-ban. A milánói gárda egymás után 12. alkalommal gyűjtötte be a három bajnoki pontot, így az AS Roma előző szezonban elért 11 meccsből álló sikerszériáját adta át a múltnak.

Az egyre jobb formába lendülő Adriano fejesével szerzett vezetést az Inter Torinóban, a brazil csatár honfitársa, Maicon beadását bólintotta be 10 méterről. A szünet után a csereként beállt Fiore Materazzin megpattant lövésével egyenlített a Toro, de a középkezdés után megint a milánóiaknál volt az előny, Stankovic emelt Ibrahimovic elé, aki jobbal gyönyörú gólt akasztott a jobb felsőbe.

A 83. percben minden eldőlt, Vieira emelt a védők közül kilépő Adrianónak, aki elhúzta Abbiati mellett a labdát, a kapus azonban elütötte a csatárt, Saccani játékvezető kiállította a portást, és büntetőt ítélt a listavezetőnek, amit Materazzi küldött a kapu jobb oldalába.

A másik szombati találkozón az Empoli mindkét félidőben bevette egyszer a Parma kapuját, és ez három pontot ért a toszkánoknak.

Serie A, 19. forduló:
Torino - Internazionale 1-3 (0-1)
gól:
Fiore (58.), illetve Adriano (24.), Ibrahimovic (60.), Materazzi (85., 11-esből)
piros lap: Abbiati (83., Torino)

Empoli - Parma 2-0 (1-0)
gól:
Raggi (26.), Matteini (77.)
piros lap: Coly (57., Parma)

[origo] / (MTI)

Rekordra tör az Internazionalehttp://origo.hu/sport/focivilag/20070112ismet1.html?pIdx=2