Vágólapra másolva!
2006-ban is nap mint nap figyelemmel kísértük, mi történik Európa öt legerősebb labdarúgó-bajnokságában, az esztendő végeztével pedig összeállítottunk egy-egy álomcsapatot. Összesen öt olyan, páratlan 11-es névsort, amely szinte biztosan verhetetlen lett volna saját bajnokságában, hiszen csak a legjobbak kaptak benne helyet. Így persze Ronaldinho ott van a spanyolországi Dream Teamben, Kaká a Serie A-s középpályánkat irányítja, John Terry a Premier League virtuális álomvédelmében remekel, míg a franciáknál Pauleta még mindig rettegett csatár, a bundesligás topgárdába viszont csak Phillip Lahm került be Bayern-játékosként.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is összeállítottuk Európa öt legerősebb pontvadászatának álomtizenegyét. A válogatásnál (a mutatott teljesítmény mellett persze) mindössze három megszorítást alkalmaztunk: csak azokat a játékosokat vettük figyelembe, akik egész évben ugyanabban a bajnokságban szerepeltek, valamint a csapat hadrendjének lehetőleg az adott liga leggyakoribb vagy legeredményesebb formációját kellett mintáznia, azaz a valóságban is elképzelhető legyen egy ilyen összetételű gárda.

Forrás: EPA

Totti jó volt, de nem eléggé

Szigorú szabályrendszerünk áldozata lett a Serie B-be száműzött Juventus összes játékosa, a 2006-os év legfényesebben csillogó futballistája, Fabio Cannavaro viszont mindenképp kimaradt volna csapatunkból, mivel a nyári vébét követően Torinóból a Real Madridhoz szerződött. Steven Gerrardot Frank Lampard szorította ki, míg Francesco Tottit év eleji sérülése miatt nélkülöztük az olasz bajnoki álomcsapatból.

Forrás: [origo]

Cannavarónak nem tetszett a válogatási módszerünk

Kik voltak olyan jók tavaly, és hogyan érték el, hogy beválogassuk őket? Alábbi cikkeinkből minden kiderül, de nem csak az, hogy miért és miképp állítottuk össze az öt álomcsapatot, hanem megtekinthetik az 1999-es évtől a 2006-os esztendőig tartó időszak összes európai topligás Dream Teamjét. Az előző évezredben például egy magyarnak is sikerült pazar teljesítményével felhívnia magára a figyelmet... Vajon kinek? Nézzék, olvassák, keressék!

Forrás: EPA

Henry (b) volt 2006 nagy ezüsthalmozója

S kik voltak az elmúlt esztendő legjobbjai a földkerekségen, ha a hét világválogatottja rovatunkat vesszük alapul? Ráadásként nézzék meg őket is!