Vágólapra másolva!
Február 13-án Frankfurtban rendezik azt a szurkolói konferenciát, melynek elsődleges feladata a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság balhémentes lebonyolításának előkészítése.

A tanácskozásra a rendező országok szurkolói irodáinak képviselőin kívül az olasz és angol drukkereket koordináló szakemberek kaptak meghívást. Az előkészületeket Michael Gabriel, a tavalyi németországi világbajnokság szabadidős programjainak egyik főszervezője irányítja.

"A világbajnokság hangulata azért volt fantasztikus, mert sok érdekes programot sikerült kínálni a drukkereknek" - mondta Gabriel. "A stadionok közvetlen környékét kivéve sehol nem voltak kordonok, mindenki szabadon mozoghatott, de a legkisebb rendbontásnál azonnal közbeléptek a rendőrök. Ennek megvalósítása rengeteg előkészítő munkát igényelt. Nagyon szívesen átadjuk tapasztalatainkat az Eb házigazdáinak. A botrányt két módon lehet elkerülni: vagy ötméterenként meg kell motozni a szurkolókat és mindenhova rendőri kísérettel szabad engedni őket, vagy olyan programokat kell számukra szervezni, melyeken remekül érzik magukat és eszükbe sem jut balhézni. Mi a nehezebb, második lehetőséget választottuk és ezt ajánljuk az Eb házigazdáinak is."