Vágólapra másolva!
A Debrecen válogatott középpályása, Halmosi Péter szerdán elutazott Angliába, fél évig ugyanis kölcsönjátékosként a Championshipben szereplő Plymouth Argyle együttesében fog szerepelni. A 27 esztendős futballista örül neki, hogy nem kellett tesztelésen részt venni, az angolok ugyanis egy DVD megtekintését követően döntöttek a szerződtetése mellett. Halmosi elárulta: célja, hogy felfigyeljenek rá, és elvigye egy Premiershipben szereplő gárda.

"Tudomásom szerint az angolok olyan szerződést akarnak velem kötni, amely nem csak a következő fél évre vonatkozik, hanem - ha majd később is úgy akarjuk - automatikusan meghosszabbodik. Nagy dolognak tartom, hogy a leigazolásomra próbajáték nélkül, egy rólam készült DVD-anyag alapján kerülhetett sor, hiszen aki eddig Magyarországról Angliába igazolt - legyen szó 'csak' kölcsönszerződésről és a másodosztályról -, annak az aláírás előtt legalább egyhetes tesztelésen kellett részt vennie" - nyilatkozta a klub honlapján Halmosi.

"A menedzserem három héttel ezelőtt hívott fel, és közölte, hogy gyakorlatilag azonnal a Plymouth együttesébe szerződhetek, csak nálunk éppen szünet volt, illetve jött a baba, ráadásul egy hónapja majdnem trombózist kaptam, így kicsit torlódtak az események. Különösebb fájdalmaim most már nincsenek, de a rúgás helyét azért még érzem" - folytatta a ballábas szélső.

"Több összetevője van, hogy miért fogadtam el ezt az ajánlatot. Úgy gondolom, ha az angol másodosztályban jó teljesítményt nyújtok, akkor sokkal hamarabb felfigyelhetnek rám. Tudom, hogy az elmúlt két évben hányan jöttek el személyesen megnézni a játékomat, el is árulom: nagyon kevesen. Manapság a játékos-megfigyelők Magyarországra nem nagyon jönnek el, csak ezt egy kívülálló nem érzékeli."

"Az sem volt mellékes a döntésem meghozalatakor, hogy a DVSC-nek az idei szezonban lesz vagy 15-17 összecsapása a kupameccsekkel együtt, ebből legfeljebb három-négy lesz rangadó, talán még annyi sem. Márpedig az ilyen jellegű mérkőzésekre lehet leginkább elcsalogatni a megfigyelőket. A Plymouth otthonában minden meccsen telt ház van, húsz-harmincezer néző látogat ki, sokkal erősebb a bajnokság a magyarnál, s Buzsáky Ákos említette, hogy nagyon kiegyensúlyozott a versengés. Szóval ott már csak a körülmények miatt is sokkal könnyebben felfigyelhetnek az élvonalbeli csapatok szakemberei a jó teljesítményt nyújtó labdarúgókra. Sajnos azt kell mondanom, az angol másodosztályból sokkal könnyebb a Premier League-be igazolni, mint mondjuk egy magyar bajnokcsapatból. Szomorú, de ez a realitás" - zárta szavait a Debrecen weboldalán a válogatott játékos.

Szintén fél évig és szintén kölcsönben fog az együttes (zöld) színeiben szerepelni Tímár Krisztián, a Ferencváros 27 éves védője, ám arra még várni kell, hogy három magyarral álljon fel az angol csapat. Angliában tisztában vannak vele, hogy Magyaroszágon bajnoki szünet van, azaz szombaton 16 órakor a Norwich otthonában minden bizonnyal csak Buzsáky Ákos lép majd pályára.