Vágólapra másolva!
Az FA-kupa után az angol Ligakupából is kiejtette az Arsenal a Liverpoolt, az Ágyúsok ugyanis 6-3-ra nyertek az Anfield Roadon játszott negyeddöntőben. A mérkőzés hőse a négy gólt szerző Júlio Baptista volt, aki még egy találatot jegyezhetett volna, de Jerzy Dudek kivédte a büntetőjét.

Rafa Benítez és Arsene Wenger is több klasszisnak pihenőt adott a mérkőzésre, ennek ellenére mindkét csapat szurkolói sokáig emlékezni fognak a találkozóra. Nem indult jól a meccs Mark González számára, a Liverpool chilei középpályásának a sípcsontja sérült meg, amikor ütközött Walcottal. A hétvégi FA-kupa-összecsapáshoz hasonlóan most is inkább a Vörösök irányították a játékot, mégis az Arsenal szerzett vezetést, Touré indítását Aliadiere szépen szelídítette meg, majd másodjára juttatta Dudek kapujába.

Hat perc múlva jött a válasz, Luis García passza után Fowler sarokkal egyenlített, de innentől beindult az Ágyúsok sortüze, és a félidő végéig három gólt szereztek. Előbb Júlio Baptista tekert be egy szabadrúgást, amiben Dudek is benne volt, majd Song Billong használta ki, hogy Hyypiäról elé pattant a labda, végül ismét a Real Madridtól érkezett brazil volt eredményes, igaz, a gólpasszt adó Aliadiere erősen lesgyanús pozícióban állt, amikor hozzákerült a labda.

A folytatásban Baptista előbb kihagyott egy tizenegyest, majd egy 22 méterről megeresztett, és a jobb sarokban kikötő lövéssel tette teljessé a mesterhármasát, amire Gerrard hasonlóan látványos lökettel felelt, Luis García pedig súlyosnak tűnő térdsérülés miatt kénytelen volt befejezni a mérkőzést. A gólszüretnek azonban még nem volt vége, Hyypiä a rövid saroknál bólintott, de az utolsó szó stílszerűen Baptistáé volt, aki Aliadiere elsőrangú kiszolgálása után az üres kapuba passzolva szerezte önmaga negyedik, csapata hatodik gólját.

Az utolsó percekben még Hyypiä talált be lesről, és Almunia tolta ki Carragher lövését, a vége 6-3 az Arsenalnak, a Liverpool 1930 áprilisa óta nem kapott hat gólt az Anfield Roadon, ráadásul Warnock is csatlakozott a sérültek táborához, igaz, megúszta bordazúzódással, hármuk közül ő van a legjobb állapotban.

Ligakupa, negyeddöntő:
Liverpool - Arsenal 3-6 (1-4)
Anfield Road, 42 614 néző
v.: Atkinson
Liverpool: Dudek - Peltier, Hyypiä, Paletta, Warnock (Xabi Alonso, 58.) - Guthrie, Gerrard, Fábio Aurélio, Mark González (Luis García, 11. (Carragher, 75.) - Fowler, Bellamy.
Arsenal: Almunia - Hoyte, K. Touré, Djourou, Traoré (Connolly, 88.) - Walcott (Diaby, 74.), Fabregas, Song Billong, Denílson - Júlio Baptista, Aliadiere.
gól: Fowler (33.), Gerrard (68.), Hyppiä (80.), illetve Aliadiere (27.), Júlio Baptista (40., 45+4., 60., 84.), Song Billong (45.)

FA-kupa, 3. forduló, újrajátszott mérkőzések:
Barnet (IV. osztályú) - Colchester (II.) 2-1 (0-1)
gól:
Yakubu (62.), Puncheon (80.), illetve Cureston (35.)

Reading - Burnley (II.) 3-2 (2-0)
gól: Lita (27.), Long (37.), Sodje (55.), illetve Akinbiyi (69.), O'Connor (90.)